Online képzést indítanak önkéntes beteglátogatóknak Debrecenben

Hazai – 2021. február 15., hétfő | 9:51

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata és a debreceni Megtestesülés-plébánia kamilliánus csoportja a betegek világnapja alkalmából online képzést indít önkéntes beteglátogatóknak március 3-ától.

A képzés során a résztvevők előadásokat hallgathatnak a lelkigondozói módszerekről, a beteglátogatás szempontjairól, a segítés etikájáról, majd – a járvány miatti korlátozó intézkedések feloldását követően – rövid kórházi gyakorlat során szerezhetnek tapasztalatot.

Jelentkezési határidő: 2021. február 24.

A kitöltött JELENTKEZÉSI LAPOT motivációs levéllel és plébánosi ajánlással együtt a következő címre várják: korhazlelkesz@dnyem.hu

Első alkalommal Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök köszönti a képzésben részt vevőket, majd imádsággal indítják a közös munkát. A képzés házigazdája Tóth László, a debreceni Megtestesülés-templom plébánosa, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának pasztorális vezetője.

Minden képzési alkalom ráhangolódással, elmélkedéssel kezdődik, melynek vezetője Tóth László atya lesz.

Az előadásokat követően lehetőség lesz feltenni a felmerülő kérdéseket, megosztani az előadás kapcsán született gondolatokat.

A képzés online formában, Zoom-felületen zajlik, melynek eléréséhez a szükséges linket a résztvevők e-mailben fogják megkapni.

A részletes program, előadók és tematika ITT olvasható.

A tervek szerint május folyamán ki-ki a lakóhelyén (vagy az ahhoz közel) található kórházban teljesítheti a 2×2 órás gyakorlati részt, a kórházakban dolgozó hivatásos beteglátogatók kíséretében – ezt személyesen egyeztetik majd a jelentkezőkkel.

A képzés zárása: 2021. június 5., szombat, 14 óra.

Helyszín: Megtestesülés-plébánia, 4032, Debrecen, Borbíró tér 9.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak, aki szeretne bekapcsolódni az önkéntes beteglátogatók szolgálatába.

A járványhelyzet sok szempontból megnehezíti a beteglátogatást, de a szervezők bíznak abban, hogy idővel újra lehetőség lesz a betegágyak melletti személyes jelenlétre. Addig is imáinkkal, betegeknek írott üzeneteinkkel adhatunk erőt a rászorulóknak, a képzéssel pedig megteremthetjük a közös gondolkodás alapjait.

A képzésben való részvétel technikai feltétele laptop vagy asztali számítógép és internetszolgáltatás megléte.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria