Pályázni lehet egyházi közösségi célú programok támogatására

Hazai – 2020. november 6., péntek | 9:03

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága a 2021. évi egyházi közösségi célú programok támogatási igényeinek felmérése céljából felhívást tett közzé.

A támogatás célja a közösségépítést, közösségi nevelést szolgáló, valamint egyéb hitéleti programok támogatása. A költségvetési támogatás a 2021. évben megvalósuló tevékenységekre nyújtható.

Az elnyerhető támogatás összege 200–500 ezer forint, saját forrás biztosítása nem szükséges.

A támogatási kérelem elektronikus benyújtásának határideje: 2020. november 30.

E támogatások nagy segítséget jelenthetnek a hazai és határon túli magyar ajkú egyházi jogi személyek járványidőszakot követő közösségépítő tevékenységéhez.

Támogathatók egyházi táborok; hitéleti, közösségépítő, illetve közösségi nevelést (ifjúságnevelést, a család megtartó erejét és a teremtésvédelmet) szolgáló egyházi rendezvények; programok szervezése, lebonyolítása; a határon túli és ott a magyarság megmaradását szolgáló egyházi közösségek programjai (hitéleti, kulturális, közösségi nevelési és közösségépítő tevékenységek), valamint a Magyarország határain belül és a Kárpát-medencében megszervezett zarándoklatok, amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi.

Idén új informatikai platformon, a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszerben (NIR) lehet az igényeket benyújtani, amely regisztrációt követően elérhető a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapjáról.

Az EKCP-KP-1-2021 felhívás teljes szövegét IDE kattintva lehet letölteni.

Forrás és fotó: Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának sajtóirodája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria