Romzsa Tódor-díjban részesült Balog Zoltán református püspök

Hazai – 2021. október 1., péntek | 15:29

A Miskolci Görögkatolikus Diákotthon által alapított díjat a roma szakkollégiumok országos tanévnyitóján, szeptember 26-án adták át.

A Miskolci Görögkatolikus Diákotthon által alapított Boldog Romzsa Tódor-díjat idén Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke vehette át. A díjat a kollégium igazgatója, Makkai László atya adta át Csorba Mónika tanulmányi vezetővel és Budai Katalinnal, a diákotthon Roma Szakkollégiuma hallgatói önkormányzatának elnökével együtt Zánkán, a roma szakkollégiumok országos tanévnyitóján.

A Miskolci Görögkatolikus Diákotthon 2021-ben alapította a Boldog Romzsa Tódor-díjat azok számára, akik kitartóan és hosszú távon segítették a kollégium hátrányos helyzetű diákjait, vagy hozzájárultak az intézmény fejlődéséhez.

Balog Zoltán államtitkári és miniszteri működése idején alakult és formálódott a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH), melynek alapító intézete a Miskolci Szakkollégium. Balog Zoltán – aki több alkalommal is vendége volt a szakkollégiumnak – jelentősen hozzájárult a miskolci diákotthon infrastrukturális fejlődéséhez, és szakmai tanácsaival folyamatosan segítette a KRSZH működését; évente több alkalommal is találkozott a szervezet diákjaival, vezetőivel.

Forrás és fotó: Miskolci Görögkatolikus Diákotthon/Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria