Szent Jakab apostolt ünnepelték Lébényben

Hazai – 2019. július 30., kedd | 10:00

Július 25-én, Szent Jakab apostol liturgikus ünnepén közel kétszáz zarándok érkezett a Győr-Moson-Sopron megyei Lébény műemlék templomába.

A lébényi hívek templomuk védőszentje, Szent Jakab apostol liturgikus ünnepnapján egész nap várták és fogadták a településre érkező zarándokokat és vendégeket. Az előző évek hagyományait folytatva szervezett gyalogos zarándoklat indult Győrből, a Szent Jakab Baráti Kör szervezésében, de érkeztek Tihanyból és Budapestről is vendégek. Kérésükre Juhos Imre plébános a kora délutáni órákban zarándokmisét mutatott be, melyen koncelebrált a piarista Varga Zoltán is.

Este hat órakor ünnepi szentmise kezdődött, melyen a helyi hívők mellett részt vett egy Dunaszerdahelyről érkező zarándokcsoport is, melynek tagjai előzőleg meglátogatták mind a lébényi, mind a mosonszentmiklósi templomot tárlatvezetéssel. A csoportot Mészáros Dávid dunaszerdahelyi káplán kísérte.

Szintén nem először volt a lébényi búcsú vendége Sárai-Szabó Kelemen győri bencés perjel, aki idén egy kisebb, ötfős zarándokcsoport élén érkezett.

Az ünnepi szentmisét Juhos Imre plébános, Mészáros Dávid dunaszerdahelyi káplán és Kelemen Áron bencés mutatta be.

Forrás és fotó: Szent Jakab Látogatóközpont, Lébény

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria