Szenvedélybetegséggel küzdők gyermekeit segítő könyv és társasjáték a Máltai Szeretetszolgálattól

Hazai – 2021. március 24., szerda | 10:32

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Pszichoszociális Szolgálatának a közelmúltban megjelent két új kiadványa elsősorban az alkoholbetegségben érintett szülőknek és gyermekeiknek nyújthatnak segítséget.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Pszichoszociális Szolgálata szenvedélybetegek részére nyújt ellátást, emellett különös figyelmet fordítanak azokra a gyermekekre, fiatalokra is, akiknek szüleik függőségét kell feldolgozniuk. A segítő kiadványok sora új könyvvel és társasjátékkal bővült. A kiadványokból befolyó összegeket a szenvedélybetegségekkel küzdők részére szóló programok fejlesztésére fordítják

A Gyerekszemmel a függőségről és a felépülésről – Remény, segítség és gyógyulás a családok számára című kötetben szereplő történetek az önbecsülésüket visszanyert gyermekek gyógyulásához vezető utat mutatják be. A könyv szerzője Jerry Moe amerikai gyermektanácsadó, a témával több mint harminc éve foglalkozó szakember. Kötete az érintett gyermekekhez és szüleikhez szól.

Kapható a nagyobb könyvesbolt-hálózatokban. Információk és linkek a vásárláshoz ITT.

*

A Hogy folytatod? elnevezésű kártyajátékot a szeretetszolgálattal együttműködve fejlesztette ki Győri Zoltán társasjáték-készítő. A beszélgetésindító játék során a résztvevőknek befejezetlen mondatokat kell folytatniuk, segítve a megnyílást önmaguk és társaik felé. A szülői alkoholizmus témaköre csak akkor kerül elő a játék során, ha a nyolcvan alapkártya mellé a külön jelöléssel ellátott további harmincat is bekeverik.

A játékot ITT és ITT lehet megvásárolni.

A kiadványokról, szenvedélybetegségekről további információk ITT találhatók.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Kovács Bence

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria