Tavaszváró családi délutánok Harkán

Hazai – 2019. május 8., szerda | 10:22

Április utolsó hétvégéjén, 27-én és 28-án tavaszváró családi délutánt rendezett a Győr-Moson-Sopron megyei községben a négy éve alakult helyi karitászcsoport.

A rendezvény – melyről Morvayné Borbács Zsuzsanna, a harkai karitászcsoport tagja írt beszámolót – április 27-én, szombaton támogatásgyűjtő barátságos focimeccsel és bállal kezdődött.

Vasárnap délután, Németh Antal helyi plébános és Németh István, a soproni Szent Imre-templom plébánosa köszöntőjét követően folytatódott a program: a gyerekek fociztak; a helyi óvodából, iskolából is sokan eljöttek fellépőként, résztvevőként; volt tornabemutató a helyi nyugdíjasokkal és fogyatékkal élő fiatalokkal, továbbá csengettyűzene és versmondás.

Az idén negyedik alkalommal megrendezett családi program kiemelt célja  a különböző fogyatékosságokkal élő gyerekek és felnőttek bevonása, egy másfajta élet megmutatása, az érzékenyítés és támogatás volt.

A szervezőknek az előkészítés során speciális körülményeket kellett teremteniük a kerekesszékekkel való mozgáshoz, közlekedéshez, tánc- és kosárlabda-bemutatóhoz. A helyszínként szolgáló sátor és a teljes terület stabil faburkolattal való ellátása feltétel volt a biztonsághoz, ahogy a mentők, tűzoltók készenléti biztosítása is.

A ParaDance Company kerekesszékes tagjai (szellemes jelmezekbe öltözve) látványos táncműsort adtak elő, a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárcsapata tűpontos labdaadogatást, a Nem Adom Fel együttes tagjai ének- és zenetudásukat mutatták be.

A kazári népdalkör tagjai palóc népdalokat adtak elő, gyönyörű népviseletben; fellépett Kópháza folklóregyüttese, a Soproni Vándorpatkányok motoros csapat. A legfiatalabbakat ugrálóvár, pónilovaglás, bohócműsor és lufihajtogatás várta.

A tombola fődíját, egy hatalmas málnakrémtortát egy tizenegy éves kislány készítette, akinek hegedűművész édesanyja egy helyi jótékonysági koncert bevételével is támogatta a Nem Adom Fel Alapítványt. Az egész programmal – a focimeccs, a gulyásfőzés, a tombola és a zsákbamacska-árusítás bevételével, támogató adományokkal – is az alapítványt segítették.

A tavaszváró rendezvény hónapokig tartó előkészítése és lebonyolítása a tizenkét fős harkai karitászcsapatnak köszönhető.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria