Templombúcsút ünnepeltek Borbányán

2017. november 28. kedd 18:20

Nyíregyháza-Borbánya görögkatolikus egyházközsége november 26-án ünnepelte templombúcsúját, melyen jelen volt Szocska A. Ábel apostoli kormányzó is, aki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia múlt heti római ad limina látogatása kapcsán a Ferenc pápával való találkozásról is beszámolt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az Istenszülő templomba vezetésének ünnepén tartja búcsúját a nyíregyháza-borbányai görögkatolikus egyházközség. A közösségnek egy kicsiny kápolnája van Borbányán, de mivel az egyházközségbe tartozó hívek száma jóval meghaladja a kápolna befogadóképességét, a római katolikus Szent László-templomban gyűlnek össze – parókus és hívek – imádkozni, így most, november 26-án is.

A búcsúi ünnepen Szocska A. Ábel apostoli kormányzó celebrálta a Szent Liturgiát. Kifejezte, mennyire büszke a görögkatolikus hívekre, erre a közösségre, akik eljönnek Istent imádni, és itt, a római katolikus templomban is otthon érzik magukat. Ezzel akpcsolatban elmondta, hogy római útja során az őskeresztények legelső katakombájában is járt, a római Priscilla-katakombában, ahol maroknyi üldözött hívő őrizte hitét, és örökítette meg freskókban a Biblia szavait.

A Szent Liturgián együtt imádkozott a hívekkel a házigazda, Janka György parókus és édesapja, Janka György nyugalmazott esperes parókus; Szemán András diakónus, Pankotai József plébános és Beregi István nyugalmazott esperes parókus.

A búcsúi liturgiai után miroválás és közös ünnepi asztal várta a híveket és a meghívott vendégeket.

Forrás és fotó: Polyákné Tóth Nóra/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-fiataloknak-jezus-elott-nem-kell-photoshoppolni-szivedet
Ferenc pápa Limában a fiataloknak: Jézus előtt nem kell photoshoppolni a szívedet!

A Szentatya január 21-én, vasárnap nem a Vatikánban, hanem a perui Lima városában imádkozta el a hívekkel az úrangyala imádságot. Nem a szentmise szövegeiről elmélkedett (azt megtette az utána tartott misében), hanem a fiataloknak mondott szívhez szóló buzdító beszédet.

09:01
egyszerre-mindent-fenntartas-nelkul-brenner-janos-boldogga-avatasara-keszulve
Egyszerre mindent, fenntartás nélkül – Brenner János boldoggá avatására készülve

Székely János szombathelyi megyéspüspök írásával indítjuk havonta megjelenő rovatunkat, amellyel Brenner János vértanú május elsején Szombathelyen sorra kerülő boldoggá avatására készülünk.

09:56