Templombúcsút ünnepeltek Borbányán

2017. november 28. kedd 18:20

Nyíregyháza-Borbánya görögkatolikus egyházközsége november 26-án ünnepelte templombúcsúját, melyen jelen volt Szocska A. Ábel apostoli kormányzó is, aki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia múlt heti római ad limina látogatása kapcsán a Ferenc pápával való találkozásról is beszámolt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az Istenszülő templomba vezetésének ünnepén tartja búcsúját a nyíregyháza-borbányai görögkatolikus egyházközség. A közösségnek egy kicsiny kápolnája van Borbányán, de mivel az egyházközségbe tartozó hívek száma jóval meghaladja a kápolna befogadóképességét, a római katolikus Szent László-templomban gyűlnek össze – parókus és hívek – imádkozni, így most, november 26-án is.

A búcsúi ünnepen Szocska A. Ábel apostoli kormányzó celebrálta a Szent Liturgiát. Kifejezte, mennyire büszke a görögkatolikus hívekre, erre a közösségre, akik eljönnek Istent imádni, és itt, a római katolikus templomban is otthon érzik magukat. Ezzel akpcsolatban elmondta, hogy római útja során az őskeresztények legelső katakombájában is járt, a római Priscilla-katakombában, ahol maroknyi üldözött hívő őrizte hitét, és örökítette meg freskókban a Biblia szavait.

A Szent Liturgián együtt imádkozott a hívekkel a házigazda, Janka György parókus és édesapja, Janka György nyugalmazott esperes parókus; Szemán András diakónus, Pankotai József plébános és Beregi István nyugalmazott esperes parókus.

A búcsúi liturgiai után miroválás és közös ünnepi asztal várta a híveket és a meghívott vendégeket.

Forrás és fotó: Polyákné Tóth Nóra/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
iden-is-lesz-maria-ut-zarandoklat-szent-istvan-unnepen
Idén is lesz Mária Út zarándoklat Szent István ünnepén

Erdő Péter bíboros, prímás megbízásából a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió idén is gyalogos zarándoklatot és felvezető műsort szervez az augusztus 20-i Szent István-ünnepre. Erre készülve tartottak sajtótájékoztatót július 18-án, szerdán délelőtt a budapesti Szent István-bazilika előtti téren.

17:25
nemzetkozi-talalkozot-tartottak-koszegen-domonkos-noverek
Nemzetközi találkozót tartottak Kőszegen a domonkos nővérek

Hetedik alkalommal tartottak találkozót a közép- és kelet-európai országokban működő domonkos közösségek szerzetesnővérei. Július 12. és 17. között 11 országból 80 domonkos nővér gyűlt össze Kőszegen közös stúdiumra, kapcsolatépítésre. Betekinthettünk egyik napjukba.

14:08