Templombúcsút ünnepeltek Borbányán

2017. november 28. kedd 18:20

Nyíregyháza-Borbánya görögkatolikus egyházközsége november 26-án ünnepelte templombúcsúját, melyen jelen volt Szocska A. Ábel apostoli kormányzó is, aki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia múlt heti római ad limina látogatása kapcsán a Ferenc pápával való találkozásról is beszámolt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az Istenszülő templomba vezetésének ünnepén tartja búcsúját a nyíregyháza-borbányai görögkatolikus egyházközség. A közösségnek egy kicsiny kápolnája van Borbányán, de mivel az egyházközségbe tartozó hívek száma jóval meghaladja a kápolna befogadóképességét, a római katolikus Szent László-templomban gyűlnek össze – parókus és hívek – imádkozni, így most, november 26-án is.

A búcsúi ünnepen Szocska A. Ábel apostoli kormányzó celebrálta a Szent Liturgiát. Kifejezte, mennyire büszke a görögkatolikus hívekre, erre a közösségre, akik eljönnek Istent imádni, és itt, a római katolikus templomban is otthon érzik magukat. Ezzel akpcsolatban elmondta, hogy római útja során az őskeresztények legelső katakombájában is járt, a római Priscilla-katakombában, ahol maroknyi üldözött hívő őrizte hitét, és örökítette meg freskókban a Biblia szavait.

A Szent Liturgián együtt imádkozott a hívekkel a házigazda, Janka György parókus és édesapja, Janka György nyugalmazott esperes parókus; Szemán András diakónus, Pankotai József plébános és Beregi István nyugalmazott esperes parókus.

A búcsúi liturgiai után miroválás és közös ünnepi asztal várta a híveket és a meghívott vendégeket.

Forrás és fotó: Polyákné Tóth Nóra/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
megjelent-ket-belvarosi-templom-folyamatos-szentsegimadasat-segito-kiadvany
Megjelent két, a belvárosi templom folyamatos szentségimádását segítő kiadvány

A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban 2018. január elsejétől folyamatos (éjjel-nappali) szentségimádás indult. Április 20-án, pénteken délelőtt sajtótájékoztató keretében két, a témával kapcsolatos könyvet mutattak be az altemplomban.

2018. április 20. péntek
-leborulok-legkisebbek-elott-bojte-csaba-volt-toni-atya-vendege
„Leborulok a legkisebbek előtt” – Böjte Csaba volt Tóni atya vendége

Michels Antal józsefvárosi plébános – havonta megrendezett kávéházi estéinek keretében – Böjte Csaba ferences szerzetest, a dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját kérdezte életéről, hivatásáról április 19-én a józsefvárosi Nem Adom Fel Cafe & Barban.

2018. április 20. péntek