Templombúcsút ünnepeltek Borbányán

2017. november 28. kedd 18:20

Nyíregyháza-Borbánya görögkatolikus egyházközsége november 26-án ünnepelte templombúcsúját, melyen jelen volt Szocska A. Ábel apostoli kormányzó is, aki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia múlt heti római ad limina látogatása kapcsán a Ferenc pápával való találkozásról is beszámolt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az Istenszülő templomba vezetésének ünnepén tartja búcsúját a nyíregyháza-borbányai görögkatolikus egyházközség. A közösségnek egy kicsiny kápolnája van Borbányán, de mivel az egyházközségbe tartozó hívek száma jóval meghaladja a kápolna befogadóképességét, a római katolikus Szent László-templomban gyűlnek össze – parókus és hívek – imádkozni, így most, november 26-án is.

A búcsúi ünnepen Szocska A. Ábel apostoli kormányzó celebrálta a Szent Liturgiát. Kifejezte, mennyire büszke a görögkatolikus hívekre, erre a közösségre, akik eljönnek Istent imádni, és itt, a római katolikus templomban is otthon érzik magukat. Ezzel akpcsolatban elmondta, hogy római útja során az őskeresztények legelső katakombájában is járt, a római Priscilla-katakombában, ahol maroknyi üldözött hívő őrizte hitét, és örökítette meg freskókban a Biblia szavait.

A Szent Liturgián együtt imádkozott a hívekkel a házigazda, Janka György parókus és édesapja, Janka György nyugalmazott esperes parókus; Szemán András diakónus, Pankotai József plébános és Beregi István nyugalmazott esperes parókus.

A búcsúi liturgiai után miroválás és közös ünnepi asztal várta a híveket és a meghívott vendégeket.

Forrás és fotó: Polyákné Tóth Nóra/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
otszazan-az-egymilliobol-rozsafuzert-imadkozo-gyermekek-tanusagtetele-szolnokon
Ötszázan az egymillióból – Rózsafüzért imádkozó gyermekek tanúságtétele Szolnokon

A Magyar Katolikus Egyház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében október 18-án világszerte gyermekek imádkozzák együtt a rózsafüzért a világ egységéért és békéjéért. Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imalánc egyik hazai helyszínére, Szolnokra látogattunk.

19:04
a-hitetlenseg-segit-hitunk-ujrafogalmazasaban-megjelent-anselm-grun-es-toma-halik-konyve-magyarul
A hitetlenség segít hitünk újrafogalmazásában – Megjelent Anselm Grün és Tomáš Halík könyve magyarul

Merész témájú kötetet mutatott be a Bencés Kiadó október 17-én Budapesten, az Akadémiai Könyvtárban. A „Távol az Isten. Hit és hitetlenség párbeszéde” című könyvet az ismert német lelki író, Anselm Grün és az elismert cseh szociológiaprofesszor, Tomáš Halík neve fémjelzi.

17:28