Tizenöt éves a zalaegerszeg-kertvárosi templom

Hazai – 2019. december 2., hétfő | 10:33

Egész napos szentségimádással és püspöki szentmisével ünnepelték a hívek a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve tiszteletére és Mindszenty József emlékére épült zalaegerszeg-kertvárosi templom felszentelésének 15. évfordulóját november 28-án.

Már napközben is sokan betértek szentségimádásra a templomba, az esti órákban pedig folyamatosan érkeztek a hívek, várták az ünnepi szentmisét. A liturgia előtt az érdeklődők megtekinthettek egy kisfilmet, ami az altemplomot díszítő mozaik elkészülését mutatta be. Az ünnepi szentmise előtt Székely János megyéspüspök megáldotta a mozaikot.

A közösség a templomszentelés alkalmából írt versekkel köszöntötte a vendégeket, majd Németh Lajos, az egyházközségi képviselő-testület elnöke üdvözölte a főpásztort.

A püspök szentbeszédében hármas küldetést adott a közösségnek: az engesztelő ima teljesítését a Mindszenty-örökséget ápolva és a Fatimai Szűz kérésének eleget téve; mindenki otthona váljék templommá, úgy szóljanak egymáshoz a családtagok, mintha Istenhez imádkoznának; harmadik pedig a megtérés. Isten lehetőséget ad mindannyiunknak arra, hogy változzunk, hogy megjavítsuk életünket, mert ő be akar térni hozzánk is, mint Zakeushoz.

Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják ITT.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria