Újítsd meg csodáidat! – Szeptember végén lesz a Cor et Lumen Christi közösség idei konferenciája

Hazai – 2018. szeptember 4., kedd | 17:58

Szeptember 29–30-án tartja a Cor et Lumen Christi közösség idei konferenciáját, amelynek címe: „Újítsd meg csodáidat!”

A Cor et Lumen Christi közösség előző konferenciájának témája a Szentlélek „szabadon engedése”, a hitben való növekedés volt. Azt a konferenciát Erdő Péter bíboros ezzel zárta: „Jöjjön el életünkbe a Szentlélek, hangozzék fel az örömteli dicsőítés hazánkban és szerte a világon. Kérjük a Szentlélek új, erőteljes kiáradását, merjünk imádkozni élő hittel a betegek gyógyulásáért, az egyén és közösség életét terhelő önzés és gyűlölet leküzdéséért!”

Ezt a gondolatmenetet folytatva az idei konferencia témája kereszténységünk hiteles, radikális megélése lesz, melyet a Szentlélek kiáradása, Isten dicsőítése jellemez, és csodás gyógyulások, szabadulások, és Isten szeretetének, erejének egyéb megnyilvánulásai kísérik. A hiteles kereszténység kitör a vallásosságról alkotott sztereotípiák börtönéből, így a nem hívőket is megérinti, elgondolkoztatja, választás és döntés elé állítja.

Hogyan éljük meg radikálisan kereszténységünket? Hogyan ragadjuk meg keresztény örökségünket? Hogyan gyakoroljuk papi, prófétai, királyi identitásunkat? Hogyan járjunk a természetfelettiben? Hogyan tudunk radikális Jézus-követők lenni?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a konferencia, amely, mint mindig, nem csak elméleti válaszokat kínál és keres, hanem gyakorlatiakat is.

Lesz ima a Szentlélek kiáradásáért, a betegek gyógyulásáért, lesz „Tűz és Fény” dicsőítő szentségimádás, és lesz szentmise.

A konferenciát idén is Damian Stayne, a közösség alapítója vezeti; a vasárnapi szentmisét Snell György esztergom-budapesti segédpüspök mutatja be, vasárnap előad Fábry Kornél, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára.

A konferencia honlapján keresztül szeptember 10-ig még kedvezményesen lehet jelentkezni.

Forrás és fotó: Cor et Lumen Christi közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria