Újra FEMM Health cikluskövetés-oktatói képzést indított a Katolikus Szeretetszolgálat

Hazai – 2024. január 19., péntek | 14:11

A „Természetes gyermekáldás” projekt támogatásával január második hétvégéjén új jelöltek kezdték meg a Katolikus Szeretetszolgálat budapesti központjában a FEMM Health cikluskövetés-oktatói képzését, mely elméleti modulokból és mentorált gyakorlatból áll.

A jelentkezők különböző élethelyzetekből érkeztek: a közel harminc fő között volt védőnő, szülésznő, közgazdász, dietetikus, tanár, mérnök, személyi edző és egyetemista is.

Az előadásokat egy endokrinológus, egy háziorvos és egy szülésznő tartotta.

*

A képzés három hétvégi alkalomból és 6–10 hónapig tartó, felügyelt oktatásból áll. Ennek során a leendő oktatók megtanulják az ovulációs ciklus reproduktív anatómiáját és fiziológiáját, a ciklikus hormonaktivitást, a hormonok és az egészség közötti kapcsolat fontosságát, a reproduktív egészség alapvető jeleit. Megtudják továbbá, hogy hogyan taníthatók meg a nők saját hormonális és egyéb biológiai jeleik megjelenítésére, megtanulják a termékenység és meddőség azonosítását és a rendszertelen ciklusok kezelését, a reproduktív folytonosság és a ciklusváltozások okait: mi a normális, és mi utal egészségügyi problémára, az általános orvosi állapotok alapjára: mikor szükséges a nőt orvoshoz irányítani.

Forrás és fotó: Katolikus Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria