Ünnepi szentmise Gyümölcsoltó Boldogasszony napján Esztergomban

Hazai – 2021. március 25., csütörtök | 12:40

Csépányi Gábor teológiai tanár, az Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa mutat be szentmisét március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján Esztergomban, a Loyolai Szent Ignác-templomban. A 18 órakor kezdődő szentmisét a Bonum TV és a Mária Rádió élőben közvetíti.

Az aktuális járványügyi rendelkezéseknek megfelelően a szentmisét sine populo, a hívek részvétele nélkül mutatják be. A hívek otthonról, az interneten vagy a tömegtájékoztatás eszközein keresztül kapcsolódhatnak be az ünnepi szertartásba.

A szentmisét a Bonum TV és a Mária Rádió élőben közvetíti.

*

A COMECE és a CCEE elnökeinek közös imádsága:

Atyánk, Istenünk, a világ Teremtője! Mindenható és irgalmas Isten vagy. Irántunk való szeretetből elküldted Fiadat, aki a mi üdvösségünkért megtestesült. Nézz gyermekeidre, akik Európa különböző régióiban nehéz, kihívásokkal teli időket élnek meg. Hozzád fordulunk – erőt, vigasztalást és megváltást keresünk. Szabadíts meg minket a betegségtől és a félelemtől, gyógyítsd meg a betegeinket, nyújts vigaszt családjaiknak, adj bölcsességet a kormányok felelőseinek, energiát és erőt az orvosoknak, a nővéreknek, önkénteseknek, az elhunytaknak pedig örök életet. Ne hagyj magunkra a megpróbáltatás idején, ments meg minket a gonosztól! Hozzád imádkozunk, aki élsz és uralkodsz a Fiúval és a Szentlélekkel. Ámen.

Mária, betegek és a remény édesanyja, imádkozz érettünk!

Forrás: MKPK Családügyi Bizottsága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria