„Akarsz-e örömet okozni Istennek?” – Hitoktatói továbbképzést tartottak Kaposváron

Hazai – 2019. március 26., kedd | 12:06

Március 23-án hitoktatói továbbképzést tartottak a Kaposvári Egyházmegyében. Az alkalom közös szentmisével kezdődött, melyet Varga László megyéspüspök celebrált.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

„Akarsz-e örömet okozni Istennek? Ha igen, akkor fogadd el végre a méltóságodat! Mi mindig Isten szeretett fiai és leányai vagyunk és leszünk, Isten irántunk való szeretetét nem befolyásolják a bűneink. Jézus egyértelművé teszi a példabeszédekben is, hogy felkelti napját jókra és gonoszokra, esőt ad igazaknak és bűnösöknek egyaránt.

Istennek nem tulajdonsága az irgalom és a szeretet, hanem Ő maga az irgalom és a szeretet. Megfizethetetlen, lefizethetetlen, kiérdemelhetetlen az ő irgalma és szeretete. Abszolút ingyen van, mint a napsütés és az eső. Ha befolyásolhatnánk cselekedeteinkkel, akkor ő csak bálvány lenne, akit mi találtunk ki, de ő mindenek fölött áll, és közben állandóan velünk van.

Örömet okoz neki, ha bárki közülünk befogadja azt a méltóságot, amelyet ő adott nekünk azáltal, hogy saját képére és hasonlatosságára alkotott minket, hogy saját Lelkét lehelte az emberbe, hogy gyermekeinek nevez bennünket, és mi Atyánknak szólíthatjuk. Hatalmas öröm a Mennyben az, amikor elfogadjuk ezt a méltóságot, s mikor úgy viselkedünk, mint ahogyan Isten fiaihoz és leányaihoz illik” – fogalmazott a főpásztor.

A továbbképzésen Varga László megyéspüspök és Zöldy Pál tartottak előadást, melyben a sajátos nevelési igényű és a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásáról beszéltek.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria