„Ki-út” programot szervezett fiataloknak a Gyulafehérvári Caritas

Kishírek – 2019. augusztus 6., kedd | 15:24

Ki vagyok én? Ki vagy te? Kik vagyunk mi? – e kérdéskörök kutatására hívta a Gyulafehérvári Caritas „Ki-út” programja a gyergyóditrói Szent Ferenc Alapítványhoz járó huszonöt gyereket július 22. és 24. között.

A tábor célja az volt, hogy a fiatalok felfedezzék, milyenek valójában, milyen a kapcsolatuk önmagukkal, az őket körülvevő világgal. A kérdésre, hogy érzed magad, általában ismétlődő válaszokat szoktunk hallani: jól, nem jól. Mi van valójában e kérdések és válaszok mögött, mélyebben?

A program során a gyerekek a válaszok mélyebb rétegeit fedezték fel játékosan, interaktívan. A meglévő és új értékeiket csodálkozva szemlélgették. Ki közelebb engedte magához, ki hitetlenkedve ámult, hogy az a „bűn rossz gyermek”, akinek őt nevezik kiskorától, mégsem annyira bűnös, mégsem annyira rossz, hiszen vannak értékei. Ő is kincsesláda, mint mindannyian.

Sokan nem merik elhinni, hogy valóban értékesek, valóban fontosak önmaguknak és egymásnak. Mindezt megélni nagyon örömteli volt a gyerekek számára, és felszabadultságot, örömkönnyekbe folyó nevetést hívott elő. Továbbá a tapasztalatot: jó itt lenni, jó együtt lenni, jó ehhez a közösséghez tartozni, és jó ezeket az érzéseket átélni.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Gyulafehérvári Carita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria