„Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya” – Őszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozó online

Hazai – 2020. szeptember 18., péntek | 18:20

Október 3-án újra virtuális közösségbe, online Nagymarosra hívnak a találkozó szervezői: idén ősszel – a koronavírus-járvány adta keretek között – ismét nem a plébániakertben, személyesen, hanem otthonról, az online térben lehet bekapcsolódni a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó programjaiba.

A találkozó központi gondolatát Szent János apostol első levelének mondata adja: „Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk” (1Jn 3,1).

Az alapokról lesz tehát szó: mit jelent Isten gyermekének lenni? Mit jelent valójában a keresztény identitás? Ahogy az októberi találkozó főelőadója, Hugyecz János atya írja a Nagymarosi levélben:

Szent János apostol azt javasolja, hogy szemléljük a mennyei Atya szeretetét, és ebben a szeretetben fedezzük fel újra, hogy kik vagyunk valójában.”

A fakultációk között, ha virtuális módon is, a bekapcsolódók találkozhatnak az örökifjú Kerényi Lajos atyával, a kérdezz-felelek programban Hugyecz János, Farkas László és Brückner Ákos atyával, Törőcsik Júlia szociális testvér pedig a szentlelkes életről tart online műhelyt.

Az október 3-i találkozó szentmiséjét Marton Zsolt váci megyéspüspök tartja, aki az elmúlt években az ifjúsági találkozó főelőadója is, a találkozók stábjának oszlopos tagja volt.

A programba bárki bekapcsolódhat. Az élő közvetítések elérhetőségét, valamint az interaktív részvétel egyéb lehetőségeit a szervezők a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó honlapján teszik közzé. 

A program:

9.00 – napindító
10.00 – főelőadás (Hugyecz János)
10.45 – szentségimádás
11.30 – fakultációk:
– keresők (Kerényi Lajos atyával)
– kérdezz-felelek (Hugyecz János, Farkas László és Brückner Ákos atyákkal)
– a szentlelkes életről (Törőcsik Júlia szociális testvérrel)
13.00 – szentmise (Marton Zsolt váci megyéspüspök)

A Nagymarosi levél megtalálható a találkozó honlapján.

*

Az országos járványügyi intézkedéseknek megfelelően és a nagymarosi találkozóval összhangban, mindenki biztonsága és védelme érdekében a Gyerekmaros hagyományos formában idén ősszel is elmarad.

Forrás és fotó: Országos Lelkipásztori Intézet

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria