„Oszd szét a szegények között…” – Az evangélikus egyház kérése a ballagó diákokhoz

Hazai – 2019. április 25., csütörtök | 12:23

A Magyarországi Evangélikus Egyház országos elnöksége arra kéri az evangélikus gimnáziumok diákjait, hogy a közelgő ballagás virágaira, ajándékaira szánt összeget ajánlják fel a Srí Lanka-i robbantások következtében nehéz helyzetbe kerültek megsegítésére. A közleményt teljes terjedelmében közöljük.

Mindnyájan értesültünk arról a szörnyű terrortámadásról, amely a Srí Lanka-i keresztényeket érte húsvétkor. Imádságban együtt vagyunk a több mint háromszáz áldozat és több száz sebesült családjával, Srí Lanka népével és egyházaival.

Amellett, hogy több gyülekezetünk is kifejezte segítő szándékát, azzal a kéréssel fordulunk az evangélikus iskolákhoz, hogy a közeljövőben esedékes ballagáson a virágra és egyéb kiegészítő ajándékokra szánt összeget – az osztályok közös döntése, illetve egyéni megfontolás alapján – ajánlják fel a Srí Lanka-i robbantások következtében nehéz helyzetbe került családok megsegítésére.

Az összegyűlt támogatást a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül fogjuk eljuttatni az érintett Srí Lanka-i családokhoz. Ez az egyházunk közreműködésével alapított segélyszervezet élő partneri kapcsolatokkal rendelkezik Srí Lanka-i keresztény egyházi szervezetekkel.

Az iskolákban összegyűjtött pénzadományokat az Ökumenikus Segélyszervezet számlaszámára kérjük befizetni: 11705008-20464565. Befizetéskor a közleményrovatban kérjük feltüntetni: Srí Lanka.

„…oszd szét a szegények között…”  (Mk 10,21)

Budapest, 2019. április 23.

Fabiny Tamás elnök-püspök
és Prőhle Gergely országos felügyelő


Forrás: Evangélikus.hu

Fotó: Segélyszervezet.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria