24 óra az Úrnak – Ferenc pápa idén is nagyböjti imanapra hív!

Ferenc pápa – 2018. március 7., szerda | 22:51

Március 7-én, szerdán délelőtt az általános kihallgatás végén a Szentatya felhívást fogalmazott meg a „24 óra az Úrnak” imádságos kezdeményezés kapcsán.

Ferenc pápa felhívásának fordítását közöljük.

Felhívás a „24 óra az Úrnak” imádságos kezdeményezés kapcsán

Pénteken a Szent Péter-bazilikában bűnbánati liturgiát fogok tartani, amely egyben elkezdi a „24 óra az Úrnak” hagyományos imádságos programot.

Remélem, templomaink hosszú időn keresztül nyitva maradhatnak, hogy fogadják mindazokat, akik készülni szeretnének a szent húsvétra, akik a kiengesztelődés szentségéhez szeretnének járulni, és így megtapasztalni Isten irgalmasságát.

***

„A Nagyböjt negyedik vasárnapja előtti pénteken és szombaton megtartott 24 óra az Úrért elnevezésű ájtatossággyakorlatát terjeszteni kell az egyházmegyékben. Sokak számára ez jelentheti a szentgyónás lehetőségét, köztük számtalan fiatalnak, akik gyakran ezen alkalommal találják meg az Úrhoz való visszatérés útját: élik át az elmélyült imádság élményét és fedezik föl életük értelmét. Állítsuk újra meggyőződéssel középpontba a kiengesztelődés szentségét, mert ez teszi kézzelfoghatóvá az irgalmasságot. A gyónás minden bűnbánó számára a valódi belső béke forrása lesz.” (Ferenc pápa, Misericordiae vultus)

Fordította: Tőzsér Endre SP

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria