A feltámadás és az élet hírnökévé lenni – Diakónusszentelés Békéscsabán

Hazai – 2023. március 29., szerda | 18:42

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök diakónussá szentelte Gáll Szabolcs ötödéves papnövendéket a békéscsabai Páduai Szent Antal-társszékesegyházban március 26-án. Az ünnepi eseményről Tapodi Krisztián diakónus írt rövid beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

A csíkszentmártoni származású Gáll Szabolcs középiskolai tanulmányait a gyulafehérvári kisszemináriumban végezte. Már egészen fiatalon érezte, hogy Isten meghívta őt a papi szolgálatra. Az évek során egyre inkább erősödött benne a hivatás gondolata; a Szeged-Csanádi Egyházmegyébe jelentkezett papnövendéknek.

Jelenleg a szemináriumi képzés és az egyetemi tanulmányok utolsó félévét teljesíti.

Március 26-án Békéscsabán szentelte diakónussá Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök. A helyszín szimbolikus jelentőségű, hiszen Szeged mellett Békéscsaba az egyházmegye másik központja.

A 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a főpásztor mutatta be.

Jelen voltak a szegedi Szent Gellért Szeminárium elöljárói, az egyházmegye több papja, diakónusok, papnövendékek, a szentelendő rokonai és barátai, valamint a helyi hívőközösség tagjai.

A megyéspüspök szentbeszédében Lázár feltámasztásának történetéhez kapcsolódva arra biztatta az ötödéves papnövendéket, hogy legyen ő is a feltámadás és az élet hírnöke.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria