A házasságok az égben köttetnek – Ferenc pápa összeadott egy párt a repülőgépen

Ferenc pápa – 2018. január 18., csütörtök | 15:03

A Santiago de Chiléből Iquiquébe tartó repülőgépen Ferenc pápa január 18-án összeadta a személyzet két tagját. A 41 éves Carlos Ciuffardi stewardként, a 39 éves Paula Podest Ruiz hostessként dolgozik a Latam légitársaságnál.

Carlos és Paula 2010-ben készültek egyházi házasságkötésre, a földrengés azonban lerombolta plébániájukat Santiago de Chilében, így akkor csak polgári házasságot kötöttek. Most szentségi házasságra léptek, hála Ferenc pápának.

Most először történt meg, hogy egy pápa repülés közben adott össze egy párt. A házaspár szendvicseket és italokat szolgált fel az utasoknak a repülőn, majd amikor szokás szerint fotót akartak készíteni a pápával, az áldását kérték. A Szentatya megkérdezte tőlük, házasok-e, mire elmondták, hogy igen, de még csak polgárilag házasodtak össze a földrengés miatt, de szeretnének majd szentségi házasságot is kötni.

„Össze akartok házasodni?” – kérdezte tőlük Ferenc pápa, majd  váratlanul azt javasolta, ott helyben összeadja őket. A légitársaság jelen lévő igazgatója, Ignacio Cueto volt a tanú, rögtön ki is állították a légitársaság papírján az igazolást a házasságkötésről. 

Carlosnak és Paulának két lánya van, Rafaella hat-, Isabella négyéves. A szertartás végén a házaspár könnyek között mondta: „Ennek a szentségnek nagy értéke van.”

Carlos megosztotta a sajtó képviselőivel, mit mondott még a Szentatya, miért is fontos ez a házasságkötés: „Ez az a szentség, amely annyira hiányzik a világból. A házasság szentsége. Remélem, hogy ez arra ösztönzi az egész világon a párokat, hogy szentségi házasságot kössenek.”

Forrás: Avvenire; Vatican Insider

Fotó: Avvenire

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria