A horvát karitász száz mobilházat vásárolt a földrengés miatt otthon nélkül maradt embereknek

Kitekintő – 2021. január 15., péntek | 9:46

Horvátországban folyamatosan segíti a helyi karitász a földrengés károsultjait. Száz mobilház vásárlásáról írt alá megállapodást Fabijan Svalina, a horvát karitász országos igazgatója és Đuro Horvat, a Tehnix vállalat igazgatója január 8-án.

A házakat elsősorban azok számára ajánlják fel, akik a 2020. december 29-i nagy erejű földrengést követően elvesztették otthonukat. A hírről a horvát püspöki konferencia honlapja számolt be.

A szerződés aláírása előtt a horvát karitász elnöke, Bože Radoš püspök és Fabijan Svalina a gyártással foglalkozó cég vezetőivel együtt ellátogatott a mobilházakat építő vállalat üzemébe. A horvát karitász a Nemzetközi Karitásszal és a Máltai Lovagrenddel együttműködve, valamint a világ minden részén jelen lévő missziók és közösségek adományainak köszönhetően száz konténert rendelt, amelyeket a földrengés epicentruma területén élő embereknek szánnak, akiket a legjobban sújtottak a természeti katasztrófa következményei. A karitász arra összpontosít, hogy biztosítsák az alapvető szükségleteket, és hogy a gyermekes családok megfelelő szállást kapjanak. A vállalat közölte: a gyártás kezdetén naponta hat konténert szállítanak ki; a földterület előkészítéséről, ahol ezeket elhelyezik, a karitász gondoskodik.

Fabijan Svalina kifejezte örömét és háláját az Úrnak, hogy sikerült aláírni a szerződést, és megkezdődhetett a családok számára teljesen felszerelt, bár ideiglenes házak építése. A püspök köszönetet mondott a Tehnix cégnek is, amely „mindent megtett minden értelemben, hogy meg tudja valósítani a teljes projektet a valóban nehéz helyzetbe került emberek javára”.

Đuro Horvat, a Tehnix vállalat igazgatója az ötszáz alkalmazott nevében is kifejezte örömét, hogy részt vehetnek ebben a fontos karitászprojektben. A cég különleges árengedményt is biztosított ez esetben, mert úgy gondolják, hogy ebben a helyzetben a jövőjük közös, és ezzel jót tehetnek másoknak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria