A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében is gyűjtenek a kárpátaljai menekülteknek

Hazai – 2022. március 7., hétfő | 14:26

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Karitász önkéntes csoportjai folyamatosan gyűjtenek a kárpátaljai menekültek számára: tartós élelmiszereket, takarókat, kisbabáknak pelenkákat várnak. A március 5–6-i hétvégén másodszor vittek Kalocsáról takarókat, gyógyszereket és pelenkákat az ukrán határ melletti Beregsurányba.

A legutóbbi adományokat a sükösdi karitászcsoport, kalocsai adományozók és a kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulói gyűjtötték a rászorulóknak.

Tázlárról Nyíregyházára, az egyházmegyei karitász gyűjtőpontjára érkezett segélyszállítmány március 4-én, pénteken; az élelmiszerek mellett matracokat is vittek. A településről önkéntesek mennek majd Beregdarócra, hogy az ott elszállásolt közel száz menekült gyermek megsegítésében részt vegyenek.

Érsekcsanádon március 5-én, szombaton gyűjtöttek a menekülteknek, ezt az adományt szintén Nyíregyházára tervezik eljuttatni. A rengeteg tartós élelmiszer mellett jelentős pénzadományt is felajánlottak a helyiek.

A Kalocsa melletti Dusnokon 44 menekült van elszállásolva, akik a Főegyházmegyei Karitász segítségével fognak eljutni Szegedre, orvosi vizsgálatra. Emellett sok másban is támogatják őket, a kéréseknek megfelelően.

A főegyházmegye több karitászcsoportjában gyűjtenek a menekülteknek: Nemesnádudvaron, Tiszakécskén, Kecskeméten, Mélykúton, Baján, Kiskunhalason, Kelebián, Hajóson – hogy csak néhányat említsünk, de szinte az összes csoport részt vesz a segítségnyújtásban.

A nemesnádudvari karitász a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által befogadott menekült gyermekek számára nyújt folyamatos segítséget, Kecskeméten a piaristáknál, illetve a Szent Imre Katolikus Iskolában pedig már tanulnak is menekült gyermekek.

A főegyházmegyei karitász gyűjtőpontjai:

Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Karitász
(Kalocsa, Szentháromság tér 1.)
hétfőtől péntekig 8-16 óráig

Tiszakécske, Plébánia
(Kőrösi u. 3.)

Tiszakécske, Karitász Ház
(Béke u. 152.)

Baja, Karitász Ház
(Tóth Kálmán u. 19.)

Kecskemét, Szentháromság Plébánia
(Jókai u. 1.)

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria