A Katolikus Karitász adományt gyűjt a törökországi és szíriai földrengés károsultjainak

Kitekintő – 2023. február 8., szerda | 17:18

Február 6-án súlyos földrengés sújtotta Törökországot és Szíriát. A Katolikus Karitász azonnali segítséget nyújtva mentőcsapatot küldött Törökországba, és hosszú távú adománygyűjtést indít a túlélők támogatására.

A Katolikus Karitász az azonnali segítségnyújtáshoz a Budapesti Önkéntes Mentőszervezet Egyesület és a Budapesti Tűzoltó Szövetség tagjait kérte fel a közreműködésre. A segélyszervezet 19 fős mentőcsapatával két mentőkutya is segíti a keresést a földrengés sújtotta területen.

A szervezet magyarországi munkatársai eközben már azon dolgoznak, hogy megtervezzék, milyen lépésekre lesz szükség az első néhány nap humanitárius segítségnyújtását követően. A hosszabb távú segítségnyújtás érdekében már felvették a kapcsolatot a Karitász nemzetközi hálózatával és helyi szervezeteivel is.

Több ezer ember vesztette el otthonát, családtagjait, megélhetését, akiknek nagy szüksége van most a nemzetközi összefogásra.

Csatlakozzon Ön is a földrengés áldozatait mentő és segítő összefogáshoz! – kéri a Magyar Katolikus Egyház segélyszervezete. Segíthet az 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal, vagy átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámra (közlemény: törökországi földrengés); emellett online adományozással is eljuttathatja támogatását a karitasz.hu oldalon.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria