A Katolikus Szeretetszolgálat terápiás munkatársainak szakmai napját tartották Budapesten

Hazai – 2024. február 29., csütörtök | 9:01

Február 22-én rendezték meg a Katolikus Szeretetszolgálat intézményeiben dolgozó terápiás és mentálhigiénés munkatársak idei első szakmai napját Budapesten, a szervezet központi épületében.

A terápiás munkatársak központi szerepet töltenek be az intézményekben, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy az idősek és fogyatékossággal élők mivel és milyen minőségben töltik mindennapjaikat abban a nehéz élethelyzetben, amelyben vannak – hangsúlyozta köszöntőjében Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója.

Csapatépítő és ráhangolódó játékot, majd közös éneklést követően Elek Viktória, a XXIII. János Otthon Názáret Házának telephelyvezetője jó gyakorlatokat bemutató interaktív foglalkozást tartott, „Játszani jó!” címmel, melynek során – a fűszerfelismerő bingótól a verseken át a táncig – olyan játékokat próbálhattak ki a résztvevők, amelyeket a mindennapokban az idősekkel is játszhatnak.

A vidám hangulatot és egymáshoz közeledést azonnal megteremtő játékok után szekciófoglalkozásokat tartottak, amelyek a munkatársak ismereteinek, eszközeinek palettáját kívánták szélesíteni saját élményekkel.

A választható foglalkozások között Fazekasné Lőrinc Éva, az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon munkatársa Snoezelen-terápiás foglalkozást; Turiné Szatmári Ilona, a tiszaalpári Pax Otthon munkatársa mozgás- és masszázsalapokkal foglalkozó szekciót; Csizmás Ágnes, a Katolikus Szeretetszolgálat módszertani munkatársa pedig hangterápia-foglalkozást tartott.

A budapesti szakmai napon 36 terápiás és mentálhigiénés munkatárs vett részt.

Forrás: Katolikus Szeretetszolgálat

Fotó: Katolikus Szeretetszolgálat Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria