A portugál püspökök a világ számos népét felajánlják ma este Fatimában

Kitekintő – 2020. március 25., szerda | 13:49

A világ számtalan nemzetét felajánlhatják Jézus Szentséges Szívének és Szűz Mária Szeplőtelen Szívének egy liturgia keretében, amelyet a Fatimai Szűzanya kegyhelyén mutatnak be március 25-én, szerdán azon a helyen, ahol a Boldogságos Szűz három portugál pásztorgyermeknek megjelent 1916-ban és 1917-ben.

A koronavírus-világjárványra válaszul újra felajánlják Portugáliát Krisztusnak és Máriának március 25-én este – jelentette be a Portugál Püspöki Konferencia a múlt héten. Nem sokkal a bejelentést követően a Spanyol Püspöki Konferencia azt kérte tőlük, hogy az ő országukat is ajánják fel ugyanennek a liturgiának keretében.

A Portugál Püspöki Konferencia főtitkára azt nyilatkozta az ACI Digital portugál katolikus hírügynökségnek, hogy bármely ország csatlakozhat a kezdeményezéshez, egyszerűen azzal, ha az adott nemzet püspöki konferenciája ezt kéri a portugál püspökök testületétől.

A március 25-i liturgia során Manuel Clemente bíboros, lisszaboni érsek António Marto bíborossal, fatimai megyéspüspökkel együtt rózsafüzér imádságot vezet, mielőtt felajánlanák az Ibériai-félszigetet – és azokat az országokat, melyek ezt addig kérik – Jézus Szentséges és Szűz Mária Szeplőtelen Szívének.

A koronavírus-világjárvány során eddig több mint 400 ezer ember fertőződött meg világszerte, és több mint 19 ezren hunytak el. Portugáliában 2300 fölött van a hatóságok által regisztrált megbetegedések száma, több mint harmincan hunytak el. A szomszédos Spanyolországban már 47 ezernél is több esetet regisztráltak, a halottak száma meghaladta a 3400-at.

Fordította: Agonás Szonja

Forrás és fotó: Catholic News Agency

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria