A rióinál is nagyobb Krisztus-szobrot építenek a brazíliai Encantadóban

Kultúra – 2021. április 14., szerda | 12:01

A rióinál is nagyobb, a talapzattal együtt 43 méter magas Krisztus-szobrot építenek a brazíliai Encantadóban. A Rio de Janeiro fölé magasodó világhírű Megváltó Krisztus-szobor 38 méter magas.

A 2019 óta épülő monumentális encantadói Oltalmazó Krisztus-szoborra a héten helyezték fel a fejet. Az új szoborban lesz lift és kilátó is.

Az Oltalmazó Krisztus gigantikus szobra a Porto Alegrétől, Rio Grande do Sul állam fővárosától 145 kilométerre fekvő, 22 ezer lakosú Encantadóban épül, és a tervek szerint az év végére készül el.

Az építkezés megálmodója Adroaldo Conzatti néhai polgármester, aki márciusban hunyt el koronavírus-fertőzésben; a projektet a Krisztus Barátai Egyesület koordinálja. A szobor felállításának célja a környékbeliek vallási buzgalmának fokozása és a térség idegenforgalmának fellendítése.

A szoborállítás átszámítva több mint 100 millió forintba kerül. Az egyesület szerint kizárólag adományokból fedezik a költségeket; az adományozói kedv fellendítése céljából egy autót sorsolnak ki az adakozók között. A mű alkotói Genesio és Markus Moura – apa és fia – szobrászok.

Forrás: MTI

Fotó (illusztráció): Pxhere

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria