A Szombathelyi Egyházmegye új papjai mutattak be szentmisét a zsidai Brenner-kápolnában

Hazai – 2022. július 6., szerda | 10:40

Szent Péter és Pál apostolfejedelmek ünnepén, június 29-én Rácz Ágoston, a Szombathelyi Egyházmegye újmisés papja és Majlát Tihamér – akit 2021. december 12-én szentelt fel Székely János szombathelyi megyéspüspök – mutattak be hálaadó szentmisét hivatásukért Zsidán.

A zsidai Brenner- (Jó Pásztor-) kápolnában bemutatott szentmisén a szentbeszédet Majlát Tihamér mondta.

Szent Péter és Pál apostolok ünnepét az Egyház sokféle módon próbálja megünnepelni. Ők voltak az első tanúk, akik bizonyítani tudták, hogy Krisztus él, és hogy van megváltás. Az Egyház a mai napig tud meríteni abból, ahogyan ők megélték a krisztusi utat. Tudunk tőlük tanulni – mutatott rá az újmisés szónok, s egyúttal hangsúlyozta: Péter és Pál voltak az emberség őrei, és azt is meg tudták mutatni, Krisztus hogyan tud jelenvalóvá válni munkájuk által.

Megnyitották a szívüket Krisztus felé; nekünk is ezt kell tennünk.”

Péter mindenét odaadta, hogy Krisztust tudja követni, vállalta még a börtönt is. Elzártságában megkereste a forrást: Krisztust; az Egyház pedig közben imádkozott érte, nem hagyta magára. Nagy dolog tudni, hogy amikor a saját börtöneinkben vagyunk, akkor valaki imádkozik értünk – fogalmazott Majlát Tihamér. –

Isten ott tör utat, ahol akar; neki nincsenek korlátai.

Megvan mindene, hogy az embert kiszabadítsa börtönéből. Így ment meg bennünket. Krisztus megmenteni jött minket, hogy elvezessen az üdvösségre. Ő a szeretet forrása.

A szónok emlékeztetett, ez a két szent arra mutat példát, hogyan álljunk ki Krisztus mellett.

Krisztusba kell belekapaszkodnunk az életünk folyamán”

– szögezte le.

A szentmise végén újmisés áldásban részesültek a hívek.

 Forrás és Fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria