A terrortámadás áldozataiért szólnak a harangok ma délben Bécsben

Kitekintő – 2020. november 3., kedd | 11:20

A november 2-án, hétfőn este történt terrortámadás áldozataiért szólnak a Stephansdom és minden bécsi templom harangjai ma, november 3-án, kedden 12 órakor, kapcsolódva a csendes emlékezés percéhez, amelyre az osztrák kormány és Christoph Schönborg bíboros, bécsi érsek hívja az együttérzőket.

Az osztrák kormány kedden délelőtt hirdette meg a csendes emlékezés percét 12 órára, amelyhez kapcsolódóan a hétfő esti támadás áldozatainak emlékére szólnak a harangok délben az osztrák fővárosban.

„Bécs minden egyházközségét arra hívjuk, hogy déli 12 órakor szólaltassák meg a templomok harangjait, hogy csendes imádsággal együtt emlékezzünk a támadás áldozataira” – idézi Christoph Schönborn bíboros felhívását a Kathpress osztrák katolikus hírügynökség.

*

November 2-án, hétfőn este többen lövöldözni kezdtek a bécsi Seitenstettengasse utcai zsinagóga környékén. A támadásban az eddigi információk szerint öt ember vesztette életét és tizenheten megsebesültek. Az egyik merénylőt, aki az Iszlám Állam terrorszervezet szimpatizánsa volt, a rendfenntartó erők lelőtték.

Forrás: Kathpress.at

Fotó: Gutenbrunner/Kathpress

Magyar Kurír
(gj)

Kapcsolódó fotógaléria