A tőről a tányérra – Több tonna zöldségadományt osztott ki a Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2023. szeptember 18., hétfő | 16:17

Több mint másfél tonna paradicsomot és két tonna kígyóuborkát ajánlott fel a Veresi Paradicsom Kft. a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül a nehéz helyzetű embereknek. Az adomány szeptember 7–8-án jutott el a rászorulókhoz. A szállításban ezúttal is a Waberer’s–Szemerey Logisztika (WSZL) nyújtott segítséget az MMSZ-nek.

Ez az élelmiszermentés sajátos formája is, hiszen a termelőktől érkező el nem adott, de kiváló minőségű zöldség 12–24 órán belül a raktárból a nehéz helyzetű emberek, családok asztalára került.

Szeptember 7-én reggel vette át Veresegyházán a szervezet logisztikai vezetője, Bisztriczki Csaba a Veresi Paradicsom Kft. adományát.

Bisztriczki Csaba elmondta, az elmúlt év fejlesztéseinek és a kialakult partneri kapcsolatoknak köszönhetően már aznap eljutott a vidéki intézményekbe az adomány. „Már van saját hűtött áru szállítására alkalmas járművünk, és az adomány gyors és biztonságos szállításában segítségünkre van a WSZL is. Nagy öröm, hogy az ilyen nagylelkű felajánlásokat rövid időn belül, minőségüket megóvva tudjuk eljuttatni a rászoruló emberekhez.”

Az adomány már délután megérkezett a vidéki raktárakba, onnan pedig aznap, de legkésőbb másnap kiosztották az intézményeknek és a Máltai Szeretetszolgálattal kapcsolatban álló családoknak.

A több mint másfél tonna, többféle paradicsomból és a több mint két tonna kígyóuborkából ezúttal négy régió idős, beteg és hajléktalan embereket gondozó intézményeibe vittek, valamint rászoruló családoknak is jutott belőle.

Márkus Zsolt, a Veresi Paradicsom Kft. tulajdonosa elmondta, számára természetes, hogy vállalkozásaival segítsen a nehéz helyzetben élő embereknek. „Nem tartom klasszikus élelmiszermentésnek, amit csinálunk. Van, hogy a forgalomba nem hozott, szépséghibás, de ugyanolyan egészséges, jó ízű és tápanyaggazdag terményeket ajánljuk fel – ez valóban sajátos formája az élelmiszermentésnek –, de olyanra is bőven volt példa, hogy prémiumkategóriás gyümölcsöt, zöldséget adományoztunk. Nem a felesleget vagy a selejtet szeretnénk eltakarítani, hanem segíteni szeretnénk a Máltai Szeretetszolgálatot és azokat, akikről ők gondoskodnak.”

Hibátlan, tápanyagban és vitaminokban gazdag zöldségeket nem először ajánlott fel a termelő a segélyszervezetnek. A Veresi Paradicsom Kft. adományából az elmúlt hónapokban összesen 1779 kilogramm paradicsomot, 4927 kilogramm uborkát és 251 kilogramm szamócát oszthattak szét az MMSZ munkatársai országszerte.

Amennyiben termelőként, gyártóként szeretnék felajánlani jó minőségű, kereskedelmi forgalomban nem értékesíthető, de fogyasztásra még biztonságosan alkalmas élelmiszereiket, vegyék fel a kapcsolatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal az adomany@maltai.hu e-mail-címen.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Kovács Bence

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria