A Veszprémi Főegyházmegye második alkalommal rendezi meg az egyházművészeti találkozót a Balatonon

Kultúra – 2024. április 23., kedd | 10:30

A Veszprémi Főegyházmegye 2023-ban hagyományteremtő szándékkal szervezett hajózással egybekötött egyházművészeti találkozókat a Balatonon. A nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezik a „Hanghullám” rendezvénysorozatot. A program május 18-án kezdődik.

A rendezvény célja a szakrális művészeti értékek továbbadása, népszerűsítése, az egyházzenei műveltség terjesztésének elősegítése, a különleges kulturális élmény megosztása a balatoni hajóút és a nem mindennapi előadások ötvözésével.

Először május 18-án, szombaton 16 órakor indul útnak a Szent Miklós hajó a balatonfüredi hajóállomásról, a „Mindszenty 80” emlékév ünnepi programsorozatának részeként. A sétaút során a résztvevők a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola harangegyüttesét hallhatják, illetve a Veszprémi Érsekség által meghirdetett országos hittanverseny győztes alkotóival és alkotásaikkal ismerkedhetnek meg.

Regisztrálni ITT lehet.

Jegyárak: felnőtteknek 2000 forint, diákoknak, illetve nyugdíjasoknak 1000 forint; családi jegy (2 felnőtt + 3 gyermektől) 6000 forint.

*

Május 25-én, szombaton 16 órai kezdettel rendhagyó programot tűztek műsorra a szervezők. Az út során megtudhatják, mi az a BALAKAT. Bemutatkoznak az esemény szervezői és zenével, elmélkedéssel, beszélgetéssel hangolódhatnak rá a júniusban, Balatonfűzfőn megrendezésre kerülő 50 órás Bódi Mária Magdolna szentségimádási hétvégére.

Ezt követően júniusban és szeptemberben két-két alkalommal folytatódik a hajózással egybekötött kulturális esemény. A szeptemberi programok az Ars Sacra Fesztiválhoz is kapcsolódnak.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria