A Vox Mirabilis kórus közössége is segíti az ukrán menekülteket

Kultúra – 2022. május 20., péntek | 12:47

A székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus 2020-ban Értékteremtő Közösségekért díjat kapott, amely arra kötelezi az együttest, hogy különleges helyzetekben is megmutassa a közösség erejét. Az orosz–ukrán háború kétségkívül egy ilyen szituációt jelentett számukra.

A kórus a sikeres hangversenybérlete és a két önálló fesztiválja mellett számos jótékonysági fellépést vállal, gyakran rendeznek ingyenes koncerteket is, hogy a rászorulók térítésmentesen élvezzék a zenei kultúrát, emellett rendszeresen bekapcsolódnak a Krisztus Király Karitászcsoport munkájába is.

A háború kitörésekor, februárban, az elsők között mozdult meg az énekkar: egy egész kisteherautónyi tartós élelmiszert, háztartási és babatermékeket, matracokat, takarókat gyűjtöttek barátaikkal együtt, és juttatták el a háború sújtotta területre. Most, hogy a háború több mint két hónapja tart, a kórustagok ismét keresték a lehetőséget, hogyan tudnak aktívan segítséget nyújtani: áprilisi nagyböjti koncertjük egyben jótékonysági célt is szolgált, lehetőséget adva a közönségnek is, hogy segítsenek.

„Elhatároztuk, hogy a koncerten befolyó összeget a kórus megduplázza. Fantasztikus közönségünk van, mert a kórussal együtt 250 ezer forintért vásároltunk háztartási és babaápolási termékeket, amiket az Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászon keresztül Sinkovicsné Máté Hortenzia egyházmegyei karitászigazgató-helyettes segítségével juttatunk el az ukrajnai menekülteknek. Köszönet és hála a hangversenylátogatók nagylelkűségéért!” – mondta el az énekkar vezetője, Zemlényi Katica.

Forrás és fotó: Vox Mirabilis Közösség/Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria