Adj szívből! – Tartós élelmiszert gyűjt a Millenáris és a Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2020. december 2., szerda | 11:20

December 3. és 20. között rendezi első adománygyűjtő akcióját a Millenáris a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésével. A Millenáris AdományPark akciójában rászoruló családoknak segíthetnek tartós élelmiszerekkel, illetve a Cseppkő Gyermekotthoni Központ 260 lakójának adhatnak karácsonyi ajándékokat az ünnepekre a jó szándékú felajánlók.

A mostani helyzetben sokak élete válik bizonytalanná, a korábbi problémák pedig csak még jobban elmélyülnek. A segítő szervezetek munkájára, önkéntes felajánlásokra, adományokra ezért nagyobb szükség van, mint valaha.

A karácsonyi időszakban a Millenáris már számos alkalommal szolgált helyszínéül különböző adománygyűjtő akcióknak, idén azonban először szervez tartósélelmiszer-gyűjtést a rászoruló családoknak, illetve már sokadszorra gyűjt karácsonyi ajándékot a Cseppkő Gyermekotthoni Központ lakóinak.

A Millenáris AdományPark akció során 18 napon keresztül a Millenáris önkéntes munkatársai fogadják a felajánlott tartós élelmiszereket, illetve játékokat. A felajánlásokat a Nemzeti Táncszínház épülete előtt lehet átadni a hét minden napján 7.30 és 18.30 között.

A Máltai Szeretetszolgálat segítségével a tartós élelmiszereket rászoruló családok, egyedül maradt idősek, fogyatékkal élők, sokgyermekes családok és hajléktalan emberek kapják meg, még karácsony előtt. A szervezők azt kérik, az adománykosárba többek között tisztító- és tisztálkodási szerek, valamint olyan élelmiszerek kerüljenek, amelyek hosszú szavatossággal bírnak, illetve az adományozók gondoljanak az allergiával, ételintoleranciával élő gyerekekre is.

A Cseppkő Gyermekotthoni Központ lakóinak gyűjtött ajándékok átadását a Millenáris koordinálja. A gyerekek számára játék, társasjáték, sporteszköz, tisztálkodási szer, új vagy jó állapotban lévő tablet és egyéb okoseszköz kerülhet a fa alá.

A gyűjtésről, többek között arról, hogy pontosan milyen adományokra van szükség, a Millenáris weboldalán, illetve Facebook-oldalán lehet folyamatosan tájékozódni.

Az adománygyűjtést a legnagyobb biztonságban rendezik meg. Az adományát mindenki saját kezűleg helyezi el az adományponton, érintkeznie senkivel sem kell. A gyűjtőpontot, ahová csak hőmérsékletmérés és kézfertőtlenítés után lehet belépni, naponta fertőtlenítik.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria