Adománnyal az egészségért – Almát kapott és adott a győri karitász

Hazai – 2021. május 7., péntek | 10:10

A Győri Egyházmegyei Karitász idén tavasszal immár második alkalommal kapott nagyobb mennyiségű étkezési almát a csornai Hanság-Fertőmenti TÉSZ felajánlásából. Ezúttal 12 tonnányi mennyiséget bocsátott rendelkezésükre az adományozó, így a húsvét utáni hetekben rászoruló családok és különböző intézmények számára sikerült az ország számos részén gyümölcsöt juttatni.

Első körben tizennégy egyházmegyei önkéntescsoport számára tudtak adni 300-300 kilogramm almát: Bezenye, Harka, Lébény, Levél, Magyaróvár, Moson, Nagybajcs, Öttevény, a soproni Szent Imre- és Szent Margit-egyházközség, a soproni Szent Márton Ház, valamint Szákszend rászorulóit segítették a karitászcsoportokon keresztül.

Az adományból a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Óvoda, a gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény és a Kék Duna Óvoda is részesült.

Ezenkívül nagyobb mennyiséget juttattak el a Katolikus Karitász budapesti központjának is, valamint az esztergom-budapesti, a hajdúdorogi, a kalocsa-kecskeméti, a kaposvári, a miskolci, a nyíregyházi, a pécsi, a szeged-csanádi és a váci egyházemegyei karitászszervezeteknek.

A fuvarozásban is akadt segítség: Kiss Mátyás vásárosnaményi egyéni vállalkozó vállalta a feladatot, a szétosztási és adományrendezési munkát pedig mind a győri központban, mind az egyes helyszíneken önkéntesek segítették.

A győri karitász köszöntetet mond minden segítőnek, hogy a szükséghelyzetből lehetőséget kovácsolva önzetlenül támogatták mintegy ezer nehéz sorsú család egészséges étkezését.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria