Az amerikai püspöki konferencia közleményt adott ki az elnökválasztás kapcsán

Kitekintő – 2020. november 8., vasárnap | 17:42

José H. Gomez Los Angeles-i érsek, az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának (USCCB) az elnöke november 7-én, a 2020-as amerikai elnökválasztás lezárultával közleményt adott ki.

Istennek köszönjük a szabadság áldásait. Az amerikai nép szólt az elnökválasztás révén. Most itt az ideje, hogy a vezetőink összefogjanak a nemzeti egység szellemében, elkötelezzék magukat a párbeszéd mellett, és egyezséget kössenek a közjó érdekében.

Katolikusként és amerikaiként egyértelműek a prioritásaink és a küldetésünk. Azért vagyunk itt, hogy Jézus Krisztust kövessük, hogy életünkkel tanúságot tegyünk szeretetéről, és az Ő országát építsük ezen a világon.

Hiszek abban, hogy az amerikai történelemnek ebben a pillanatában a katolikusoknak különösen is feladatuk, hogy békét szerezzenek, elősegítsék a testvériséget és a kölcsönös bizalmat, és imádkozzanak a valódi hazaszeretet megújult lelkületéért hazánkban.

A demokrácia megkívánja, hogy mindannyian erényes, fegyelmezett emberként viselkedjünk. Megkívánja, hogy tiszteletben tartsuk a véleménynyilvánítás szabadságát, és hogy szeretettel és udvariasan bánjunk egymással, akkor is, ha nem értünk egyet a jog és a közrend egyes kérdéseiben.

Ezzel összhangban elismerjük, hogy Joseph R. Biden elnyerte a szükséges mennyiségű szavazatot ahhoz, hogy az Egyesült Államok 46. elnöke lehessen. Gratulálunk neki, és megállapítjuk, hogy a néhai John F. Kennedy után ő az Egyesült Államok második katolikus vallású elnöke.

Szintén gratulálunk Kamala D. Harris kaliforniai szenátornak, aki országunk első női alelnöke lesz.

Kérjük a Boldogságos Szűz Máriát, ennek a nagyszerű nemzetnek a pártfogóját, hogy járjon közben értünk. Ő segítsen minket együtt tenni azért, hogy megvalósulhasson Amerika misszionáriusainak és alapítóinak a gyönyörű álma: az egy és oszthatatlan nemzet az Isten színe előtt, ahol védelmezik minden emberi élet szentségét, és biztosítják a lelkiismereti és vallásszabadságot.

Forrás: USCCB.org

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria