Az egyházi misszió szíve az imádság – A világméretű pápai imaháló tagjaival találkozott a Szentatya

Ferenc pápa – 2019. július 1., hétfő | 13:24

Az imaapostolság szolgálata Jézus Szívébe vezet; utat készít Jézushoz, miközben megváltoztatja az imádkozó szívét. Ezt az imát meg kell tanítani a gyerekeknek, együtt kell mondani a nagyszülőkkel. A pápai imahálózat egyszerre az értelem és a szív imája – mondta a pápa június 28-án, amikor a világméretű imahálózat római nemzetközi összejövetelének ötezer képviselőjével találkozott.

A VI. Pál teremben zajlott audiencián Ferenc pápa a fiatalok kérdéseire válaszolt. A kínai Matthew atyának megköszönte, hogy az imaapostolság a „Kattints rá és imádkozz!” program keretében milliók számára hozzáférhető és ezáltal egyek lesznek az evangélium és az ima szavában.

A francia Marie Dominique beszámolt arról, hogy 175 éve az imaapostolság hogyan született meg hazájában, Franciaországban, és ma milyen új utakkal próbálkoznak. A pápa válaszában azt hangsúlyozta, hogy a havi imaszándékok révén az Egyház ma az emberek szívéhez szól, mégpedig az áldás szavával.

Az argentin Bettinát a pápa a szív útjára emlékeztette, melyet az imádsággal bejár az ember. Jézus Szíve olyan tágas, hogy kész befogadni a gyengédség forradalmát. Az imádság során a szívünkkel belépünk Jézus Szívébe, ahol az ima – miközben Jézus együttérzésének és szenvedésének érzéseire hangolódunk – bennünket is továbbvisz a szívünkben.

Az etióp Selam nővér figyelmét a pápa a Szentlélek jelenlétére hívta fel, aki jelen van az imádságban és elmélyíti a Jézussal való barátságunkat. Megdicsérte a Szentatya a guatemalai Diego lelkesedését, aki a gyermekek és a nagyszülők közös imádságát pártolta. Az idősek bölcsessége abban áll, hogy ők szívvel imádkoznak, amiben az elme és a szív ereje összekapcsolódik.

A portugál Antonio figyelmét pedig végül arra hívta fel a pápa, hogy a mai digitális technika lehetőségeit használják fel bátran, hogy a jelenkor minden emberéhez eljuttassák az imaapostolság új formáit.

A találkozón részt vett egy magyar fiatalokból álló tízfős küldöttség is, élén Koronkai Zoltán jezsuita szerzetessel, aki az imahálózat magyarországi koordinátora.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria