Az esküvő egy nap, de a házasság egy életre szól – Jegyes Hétvégét tartottak Szegeden

Hazai – 2019. április 10., szerda | 13:14

A fenti mottóval hirdette meg a Házas Hétvége mozgalom közössége a Jegyes Hétvége programot. Az április 5–7-ig Szeged-Szentmihályon megrendezett programra 13 fiatal pár jelentkezett az ország különböző településeiről.

A péntek délutántól vasárnap délutánig tartó, bentlakásos, intenzív hétvégén a Szendrényi és az Oszwald házaspárok, valamint Thorday Attila újszegedi plébános tanúságtevő bevezetői segítették a részt vevő fiatalokat kapcsolatuk megalapozásában és megerősítésében.

A program olyan témákat érintett, mint az önismeret, a nyílt párbeszéd, a férfi és női szerepek a házasságban, a gyermekáldás, a kommunikáció a családban, a kiengesztelődés, a házasság szentségi mivolta, a házasság mint a szeretet jele az Egyház és a világ számára.

Ez immár a 48. olyan Jegyes Hétvége volt, amit az elmúlt másfél évtizedben a Házas Hétvége katolikus lelkiségi mozgalom szervezett hazánkban. A rendezők a résztvevőktől kaptak már olyan visszajelzést, hogy a hallott témákról ugyan már ők is beszélgettek korábban, de nem olyan mélységben, mint amit a hétvége biztosított számukra.

*

Kiknek javasolt a Jegyes Hétvége? Olyan házasságkötési szándékkal együttjáró párok jelentkezését várják, akik készek dolgozni kapcsolatukon, és akik elfogadják, hogy ez a lelkigyakorlat a Katolikus Egyház tanítása szellemében zajlik.

Miben lesz részük a résztvevőknek? Tartalmas bevezetőkben és nagyon sok, kettesben töltött időben – egymással beszélgetve. A következő hétvégékre a www.jegyeshetvege.hu oldalon lehet jelentkezni.

Forrás és fotó: Házas Hétvége

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria