Az ukrán püspöki konferencia elnökének felhívása: Újítsuk meg Máriának tett felajánlásunkat

Kitekintő – 2023. március 24., péntek | 20:18

Az alábbiakban az Ukrán Római Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Vitalij Szkomarovszkij püspök felhívását adjuk közre, amelyben Ferenc pápa március 22-i szavait idézve arra hívja a híveket és a közösségeket, hogy március 25-én újítsák meg az ország felajánlását Mária Szeplőtelen Szívének.

Szeretett testvéreim!

2023. március 22-én, a Vatikánban tartott általános kihallgatáson Szentatyánk, Ferenc pápa ezt mondta: „Szombaton lesz Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe, és most visszagondolunk a tavalyi március 25-re, amikor a világ összes püspökével együtt az Egyházat és az emberiséget, különösen Oroszországot és Ukrajnát, Mária Szeplőtelen Szívének ajánljuk. Ne fáradjunk bele, hogy a béke ügyét a Béke Királynőjére bízzuk!”

A Szentatya arra buzdít „minden hívőt és közösséget, különösen az imacsoportokat, hogy minden március 25-én újítsák meg a Szűzanyának való felajánlást, hogy ő, aki anya, mindannyiunkat megőrizzen egységben és békében”.

Ezért egységben a Szentatyával Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén jó lenne, ha minden plébánia és közösség megújítaná Ukrajna felajánlását Mária Szeplőtelen Szívének, hogy a Boldogságos Szűz Mária közbenjárása által az irgalmas Isten adja meg a békét és a bűnösök megtérését.

Lelkipásztori áldással,

Vitalij Szkomarovszkij püspök,

az Ukrán Római Katolikus Püspöki Konferencia elnöke

 

Luck, 2023. március 22.

Forrás: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Kattima.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria