Bach Mindenkinek – Pannonhalmán is

Kultúra – 2023. március 16., csütörtök | 16:51

A Bach Mindenkinek Fesztivál (BMF) keretein belül március 16–31. között mintegy száz településen kétszáz programmal, valamint számos tematikus sorozattal készülnek a szervezők és művészek, az „utazó Bach-nagykövetek” határon túli koncertkörútjai pedig áprilistól egészen az advent kezdetéig tartanak majd. A programsorozathoz immár hagyományosan a Pannonhalmi Főapátság is csatlakozott.

A Bach Mindenkinek Fesztivál 2015-ben jött létre azzal a céllal, hogy Johann Sebastian Bach dallamain keresztül mindenkivel megismertesse zenei kultúránk sokszínűségét és végtelen szépségét. A társadalmi szerepvállalás félnapos budapesti programként kezdődött, amely a fellépők sokaságának önkéntes csatlakozásával mára a Kárpát-medencén is túlmutató fesztivállá nőtte ki magát, mintegy hetven település részvételével, melyhez évek óta a Pannonhalmi Főapátság is örömmel csatlakozik Kiss Zsolt orgonaművész részvételével.

Pannonhalmán március 23-án 17 órakor várják az érdeklődőket a Szent Márton-bazilikába, ahol Dankos Attila, a veszprémi főszékesegyház orgonistája, valamint Kiss Zsolt szólaltatja majd meg a német mester műveit.

A koncertre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött (amire IDE kattintva van lehetőség), illetve a fesztivál ideje alatt a szervezők adományokat is gyűjtenek: a Bethesda Kórház Alapítvány javára ITT adományozhatunk.

Bővebb információ a programsorozatról ITT található.

Forrás és fotó: Bach Mindenkinek Fesztivál/Pannonhalmi Főapátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria