Biciklis zarándoklat Nagyváradról Nagykárolyba – A csíksomlyói búcsú imaszándékait viszik magukkal

Külhoni – 2021. május 5., szerda | 13:39

Május 6-án, csütörtökön ünnepélyes áldás után egyházmegyei biciklis zarándokcsoport indul Nagyváradról Nagykárolyba.

A Nagyváradi Egyházmegye plébániái szalagra írják a csíksomlyói búcsúra megfogalmazott imaszándékaikat, amelyeket a püspökségen gyűjtenek be. Ezeket biciklis zarándoklat keretében viszik Nagykárolyba a Partiumi Háló Egyesület közreműködésével, ahonnan a csíksomlyói búcsú szervezői eljuttatják a kegyhelyre, a pünkösdi búcsúra.

A május 6-i zarándoklat 100 kilométeres útvonala elkerüli a forgalmas utakat. Nagykárolyban a vendéglátók szállást biztosítanak a zarándokok számára, akik másnap – szintén biciklivel – indulnak haza.

A zarándoklathoz lehet még csatlakozni. A részvételi szándékot űrlap kitöltésével kérik jelezni. A szervezők felveszik a kapcsolatot az érdeklődőkkel.

A zarándokok reggel 8 órakor találkoznak a nagyváradi székesegyház előtti téren, ahonnan az áldás után 8.30-kor indulnak Nagykároly irányába. A zarándokcsoport együtt halad, szükség esetén megállnak és pihenőt tartanak. Késő délutánra várható az érkezés Nagykárolyba. A részvétel ingyenes, szállást és meleg ebédet biztosítanak a szervezők.

Azt kérik minden résztvevőtől, hogy vigyenek magukkal esőkabátot, uzsonnát, innivalót. A részvételi feltételek közé tartozik a megfelelő egészségi állapot és természetesen a megfelelő műszaki állapotban lévő, a közlekedési szabályoknak megfelelő felszereltségű kerékpár. A fényvisszaverő mellény viselése kötelező, a kerékpárossisak ajánlott.

Szeretettel várnak minden biciklizni szerető Mária-tisztelőt.

Forrás és fotó: Nagyváradi Egyházmegye / Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria