„Istennek hála, jobban vagyok” – Böjte Csaba bejelentkezett a kórházból közösségi oldalán

Megszentelt élet – 2020. november 23., hétfő | 13:21

Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes, akit koronavírus-fertőzése miatt Budapesten kezelnek kórházban, november 22-én este közösségi oldalán rövid videoüzenetben bátorította neveltjeit és kollégáit.

„Istennek hála, jobban vagyok, remélem, ti is jól vagytok” – kezdte üzenetét „gyermekeinek” és kollégáinak Böjte Csaba a kórházból, pizsamában. Invitálta őket a közös esti imára az orvosokért, a nevelőkért, különösképpen Cecíliáért, a zsombolyai házfőnökükért, de a Szent Cecíliáról elnevezett házukért is.

Krisztus király közbenjárását kérte, hogy a gyerekek el tudják viselni a karanténnal, bezártsággal és az online oktatással járó nehézségeket. „Igen, kereszthordozás. Mindegyikünknek van keresztje, kisebb, nagyobb, de hordanunk kell, és fontos az, hogy nagyon-nagyon szeressük egymást. Jézus Krisztus nem vállalta volna a kereszthalált, karácsonyt, nehézségeket, ha nem hitt volna bennünk. Ő bízik bennünk. Hiszi, hogy képesek vagyunk megtanulni a szeretet parancsát, képesek vagyunk testvérekként, békében élni, képesek vagyunk a házi feladatainkat megoldani.” Mindenkinek van „házi feladata”, és mi nem nyafogunk a lecke mellett, hanem megoldjuk, gondolkozunk – zárta gondolatait a szerzetes.

Ezután elmondta az esti imádságot, és megáldotta a hallgatókat. Megköszönte az érte mondott imákat, és megígérte, hogy ő is imádkozik mindennap neveltjeiért és kollégáiért.

Forrás: Böjte Csaba Facebook-oldala

Fotó: Merényi Zita (archív)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria