Böjte Csaba segélykiáltása: A kapzsiság felfalja a földet!

Nézőpont – 2019. augusztus 27., kedd | 22:04

Böjte Csaba ferences szerzetes figyelve a médiában a sorozatos erdőtüzekről, a teremtett világ pusztulásáról szóló híreket, az alábbi segélykiáltást tette közzé közösségi oldalán. Üzenetét közreadjuk.

Ne csak nézzük a modern kommunikációs eszközeinket, hanem halljuk meg az égő állatok sikolyát, a szemünk láttára pusztuló bolygónk vergődését, értsük meg azt, amire a mi józan eszünk is kér:

– Csak annyit rakj a tányérodba, amennyi elégséges és egészséges számodra, ne pazarolj!

– Csak azt vásárold meg, amire valóban szükséged van, fölösleges lim-lommal ne szemeteld teli e földet!

– Csak oda menj el, ahova valóban szükséges, érted fölöslegesen ne csepegjen az üzemanyag!

– Mohóságodat, a mindenre éhes, benned tomboló gyilkos fenevadat ne engedd szabadon!

Imádságos szeretettel,

Csaba testvér

*

Amint arról korábban beszámoltunk, Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes augusztus 17-én engesztelő zarándoklatot vezetett a teremtett világ ellen elkövetett bűneinkért. A szentendrei skanzentől Visegrádig 16 kilométernyi utat tettek meg a zöld ruhába öltözött résztvevők, akiknek a „lelkivezetője” Ferenc pápa volt a Laudato si’ enciklikából vett részletek segítségével.

*

Ferenc pápa is aggodalmát fejezte ki augusztus 25-én, vasárnapi Úrangyala imádságában az Amazonas-medencében pusztító erdőtüzek miatt.

A Szentatya a következő szavakkal fordult a Szent Péter téren összesereglett hívekhez: „Mindnyájan aggódunk az Amazonas-medencében pusztító hatalmas tüzek miatt. Imádkozzunk, hogy mindenki erőfeszítésének köszönhetően, mielőbb meg tudjuk fékezni őket. Az az erdőkből álló tüdő létfontosságú bolygónk számára!”

Forrás: Böjte Csaba Facebook-oldala

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria