Bűnös test?! – Ismét kényes témát feszegetnek a „Szólj be a papnak!”-est résztvevői Debrecenben

Hazai – 2020. október 17., szombat | 12:00

A „Szólj be a papnak!” alapító tagjaival lehet vitát folytatni október 19-én a debreceni Bakelit Music Caféban arról, hogy mi is a test.

A megszólalók az emberi testről beszélgetnek majd.

Valóban azt csinálok vele, amit akarok? Mi a test? Szövetek, szervek rendszere csupán? Az élvezet eszköze, tere? Vagy minden rossz, a betegség, a szenvedés forrása? Ellenség, amelyet valahogyan le kellene győzni? Lehet a test barát, valódi örömforrás, vagy annál is több? És mit mondhatunk a Biblia alapján a testről, a szexualitásról, az életmódváltó programokról, a sportról, a wellnessről?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ: Asztalos Richárd evangélikus lelkész, Fábián Eszter református lelkésznő, Kiss László görögkatolikus pap és Tokodi László domonkos szerzetes, római katolikus pap október 19-én 19 órától a debreceni Bakelit Music Caféban.

Kiss László (Letsgo) atyát a szervezők előzetesen is faggatták a témában: arra igyekezett választ adni, hogy milyen lesz testünk a feltámadás után.

 

A „Szólj be a papnak!” mozgalom 2017 eleje óta működik; három debreceni keresztény gyülekezet összefogásával indult el.

A kezdeményezés célja egyfajta „kocsmai evangelizáció” volt. Alkalmat szerettek volna teremteni templomba és gyülekezetbe nem járók számára, hogy a saját életük nagy kérdései kapcsán megismerkedhessenek a hagyományos egyházak képviselőinek (személyes) álláspontjával, és találkozzanak a hittel, Jézus Krisztus üzenetével.

A rendezvények a hitéleti ismeretterjesztést és a vitakultúra fejlesztését szolgálják, valamint fórumot biztosítanak a legaktuálisabb társadalmi kérdések széles körű, interaktív megvitatására.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Szólj be a papnak! mozgalom

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria