Együttműködési megállapodást írt alá a PPKE és a Katolikus Szeretetszolgálat

Hazai – 2024. március 12., kedd | 18:50

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Katolikus Szeretetszolgálat között megállapodás született, melynek keretében a két intézmény a Uspace.hu online közösségi tér fejlesztése és hatékonyabb működtetése érdekében igyekszik a következő generációt is megfelelő tudással és gyakorlattal felruházni.

A Uspace.hu oldal fiatalok bevonásával fiatalok számára szerkesztett online közösségi tér, amely teret ad az őket foglalkoztató kérdéseknek és a hiteles válaszoknak.

A Katolikus Szeretetszolgálat által kínált lehetőség révén a PPKE BTK hallgatói aktívan részt vehetnek a Uspace.hu ifjúsági oldal, valamint a hozzá kapcsolódó YouTube- és podcastcsatorna tartalmainak elkészítésében. A gördülékeny megvalósulást segíti, hogy az egyetem egy szabadon választható tantárgy keretében a szükséges keretet biztosítja a közös munkához, míg a gyakorlati megvalósításért a Uspace.hu felel.

Birher Nándor, a PPKE BTK dékánja az aláírást megelőzően felhívta a figyelmet, hogy a keresztény tartalmak közvetítése ma különösen fontos, ezért is igyekezett az egyetem ehhez minden támogatást megadni: „Megpróbáltuk az összes hallgatót megszólítani, úgy, hogy kreditet kínáltunk nekik ezért a kurzusért.”

A diákokat a témaválasztástól kezdve egészen a közösségi média technikai ismereteinek gyakorlati alkalmazásáig minden fázisba bevonják, ezáltal nem csupán elméleti ismeretekkel, hanem valós tapasztalatokkal is gazdagodnak, amelyek későbbi karrierjük során is hasznosak lehetnek.

2023 januárjában indult a Uspace_TV, a fiatalok videós podcastje. A podcast házigazdái 19–23 év közötti fiatalok, akik széles körből hívják a stúdió vendégeit, keresztény értékrend alapján beszélgetnek, és nyitottak minden témára. Örökzöld, népszerű témákat és tabunak számító kérdéseket is tárgyalnak hétről hétre.

Rövid idő alatt nagyon eredményes lett a kezdeményezés, a különböző platformokon már több mint 11 ezer követővel rendelkeznek, és az elmúlt 3 hónap alatt 3 millió 200 ezer megtekintést hoztak a tartalmak, aktív kommentszekcióval. Ez is mutatja, hogy a mai világban is szükség van a fiataloknak minőségi, értéket közvetítő tartalmakra.

Az aláírást megelőző beszélgetésen Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója megjegyezte: „Ezzel a kurzussal, amelyet most indítunk, óriási lehetőséget látok a Pázmány hallgatóinak, hiszen értékrendalapú kommunikációt tanítunk, amelybe várjuk a fiatalokat is.”

A partneri együttműködés keretében a felek arról is megállapodtak, hogy kölcsönös megjelenési lehetőségeket biztosítanak az általuk szervezett rendezvényeken, valamint weboldalaikon partnerként tüntetik fel egymást.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Katolikus Szeretetszolgálat összefogása révén lehetőség nyílik a fiatalok számára arra, hogy – személyes fejlődésükön túl – közösségépítő tevékenységet is végezzenek, elsajátítsák a közösségi média eszköztárát, valamint hogy komolyabb tapasztalatot szerezzenek azzal kapcsolatban, hogyan lehet értékrendalapú, mégis népszerű, fiataloknak szóló tartalmakat előállítani az internet különböző felületein.

A csapat tagjai jó közösséget alkotnak, és emellett nyitottak új tagok befogadására; jelentkezni Instagram-üzenetben lehetséges, telefonos, e-mailes elérhetőség megadásával.

Forrás és fotó: PPKE

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria