Van célunk! Van jövőnk! – Életképek a Katolikus Társadalmi Napokról

Hazai – 2018. szeptember 9., vasárnap | 7:56

Immár hatodszor rendezik meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által életre hívott Katolikus Társadalmi Napokat (Kattárs), ezúttal „Van célunk! Van jövőnk!” mottóval Székesfehérváron, szeptember 7. és 9. között. Képeink segítségével a szombati nap hangulatát idézzük fel.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Reggel 9 órakor a ciszterci templomban fiatalok szentségimádásával kezdődött a nap, eközben a Városház téren is kinyitottak a különböző szervezetek sátrai, a Magyar Katolikus Rádió beszélgetéseket is szervezett az érdeklődőknek.

A kicsiket a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban várta a Lea Családok Átmeneti Otthona gyermekfoglalkozásokkal és baba-mama szobával. A főtéren a Kaláka zenekar szórakoztatta a gyerekeket 10 órától.

Ugyancsak 10 órától vette kezdetét az ünnepi konferencia Van célunk! Van jövőnk! címmel a polgármesteri hivatalban.

Az egyházmegyei múzeum elől délelőtt városnéző séta indult, bent pedig több rendhagyó tárlatvezetésre is invitálták az érdeklődőket a Föld és ég között című kiállítás termeiben. Délután kulturális pódiumbeszélgetéseknek adott helyet az intézmény udvara, este pedig a Corvina Consort ének- és hangszeregyüttes adott koncertet a Tercina együttessel közreműködve.

A Szent István Házban szociális témájú pódiumbeszélgetések folytak a délután folyamán, illetve teremtésvédelmi konferenciát rendeztek, a polgármesteri hivatal udvarán pedig az iskolásoké és a hitoktatásé volt a főszerep.

A Városház téren felállított nagyszínpadon délután Szűz Mária élete elevenedett meg az érdi Marianum iskola színjátszóköre jóvoltából, majd Iváncsits Tamás: A jó pásztor – In memoriam Brenner János című zenés drámájából adott elő részleteket a Csepel-Belvárosi Egyházközség Sekrestye Színpada. A ciszterci templomban estefelé a Vox Mirabilis Kamarakórus adott hangversenyt, amelyet a katolikus rádió élőben közvetített.

A szombati nap ünnepi koncerttel zárult: Verdi Requiemjét Medveczky Ádám vezényelte. Közreműködött: Sümegi Eszter, Gál Erika, Kovácsházi István, Gábor Géza, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és az Egyesített énekkar.

A VI. KATTÁRS szeptember 9-én 11 órakor ünnepi szabadtéri szentmisével ér véget, amelyet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutat be a Városház téren.

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír
(asz)

Kapcsolódó fotógaléria