Elindult a 22+ gyalogos zarándoklat Máriapócsra

Hazai – 2019. július 19., péntek | 14:24

Július 19-én, Orosz Atanáz püspök vezetésével keltek útra Tokajból Máriapócs felé a fiatal zarándokok. Az útra való lelki ráhangolódás idén is csütörtökön este vecsernyével kezdődött a tokaji görögkatolikus templomban.

A huszonkét év feletti korosztályt megszólító gyalogos zarándoklat mottója idén a János evangéliumából vett „Én vagyok a szőlőtő, ti vagytok a szőlővesszők” gondolat volt.

„Isten választott népe egy nagy szőlőskert, és indái messzire terjedtek” – mondta homíliájában július 18-án, az esti vecsernyén Orosz Atanáz. A főpásztor felidézte a szőlőskert motívumait az ó- és újszövetségi írásokból: köztük Izajás könyvének ötödik, majd Máté evangéliumának tizenkettedik fejezetét.

Isten és a szőlőskert története a mi üdvösségünk története, melyben ott áll előttünk az örömteli „végeredmény”, az Egyszülött Fiú áldozata, amely meghozza gyümölcsét – emelte ki a szónok.

A vecsernyét vacsora, majd az új kis közösséget „összerázó” program követte – meghívott vendégek, az 1/C alkotóközösség zenekarának közreműködésével, Velkey Róbert vezetésével; majd táncházzal és éjszakába nyúló beszélgetésekkel.

Július 19-én reggel Gorcsa György tokaji parókus „mélységben megélt zarándoklatot” kívánva bocsátotta útjára a résztvevőket.

Pénteken Kocsis Fülöp metropolita is csatlakozik az útonlevőkhöz, akik Tiszaeszlár felé haladnak, és a koraesti órákban érnek Nyíregyházára.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria