Élőben közvetítik a szabadkai megyéspüspök szentelését és beiktatását

Külhoni – 2020. november 12., csütörtök | 19:18

A koronavírus-járvány miatt hívek részvétele nélkül tartják meg Večerin Slavko kinevezett szabadkai megyéspüspök felszentelését és beiktatását a vajdasági megyeszékhely Avilai Szent Teréz-székesegyházában november 14-én 11 órától. Az eseményt a szabadkai székhelyű Pannon RTV és a Szerbiai Mária Rádió élőben közvetíti.

Večerin Slavko főszentelője Német László nagybecskereki megyéspüspök, a társszentelők pedig Pénzes János nyugalmazott szabadkai püspök és Džudžar Djura (Dzsudzsár György), a bácskeresztúri Szent Miklós görögkatolikus eparchia püspöke lesznek.

Mirko Štefković szabadkai püspöki titkár szerint egy ilyen fontos alkalomból a Katolikus Egyházban szokás meghívni a térségbeli a püspököket, ez esetükben kiterjed a környező országokra is, és meg is tették. Számos püspöknek azonban nincs lehetősége részt venni a szentelésen a koronavírus-járvány miatt.

Szabó Szepesi Csaba, az új püspök titkára elmondta, Szerbia mellett Magyarországról, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából és Romániából is hívtak egyházi személyeket. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy szombaton hányan tudnak megjelenni.

A püspökszentelést a Pannon Televízió és a Szabadkai Magyar Rádió, valamint a Szerbiai Mária Rádió is élőben közvetíti szombaton 11 órától.

Forrás: Pannon RTV

Fotó: Pannon RTV, MKPK Titkársága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria