Erdélyi rádiósok gyalog zarándokolnak a csíksomlyói pápalátogatásra – egy kislány gyógyulásáért

Külhoni – 2019. május 24., péntek | 14:10

Ferenc pápa látogatása alkalmából a Kolozsvári Rádió két munkatársa – Ferencz Zsolt és Varga Mihály Márton – Bogya Zoltán kíséretében gyalogosan zarándokol a Mária-úton a rádió kolozsvári épületétől a csíksomlyói kegytemplomig. Egy csontrákkal küzdő kislány javára gyűjtenek adományokat.


A május 24-én útnak induló zarándokok célja, hogy hét nap alatt gyalog megtegyenek háromszáz kilométert, és tízezer eurót gyűjtsenek össze – jótékony célra: a 14 esztendős mezőbándi Ágica számára, aki két éve küzd csontrákkal.

A Kolozsvári Rádió partnere az akcióban a Marosvásárhelyi Rádió és az Életfa Családsegítő Egyesület.

A zarándokút előtt a két műsorvezető az általuk készített reggeli műsorban, élőben sajtótájékoztatót tartott a Kolozsvári Rádió szerkesztőségében, ahol a magyar és román sajtó képviselői egyaránt jelen voltak.

Ferencz Zsolt és Varga Mihály Márton arról beszélt, hogy miért vállalják a nem könnyű zarándoklást, gyaloglást, hogy hogyan készültek és milyen úton jutnak el a célhoz. Bogya Zoltán a Mária-útról szólva mindenkit arra biztatott, hogy próbálja ki az azon történő zarándoklást, hiszen ez is mély lelki élmény, nem csak a messzi tájakon, az El Caminón megtett út.

A gyalogos zarándokok kollégáik tapsával kísérve léptek ki a rádió Donát úti épületéből. Kolozsvár főteréig a fotós és újságíró kollégák kísérték őket. Ott, a Szent Mihály-templom déli kapuja előtt Veres Stelian plébánoshelyettes fogadta őket, áldást adott, majd aláírta a zarándokfüzetüket, és azt kívánta nekik, hogy minden feltett szándékukat, céljukat sikerrel tudják megvalósítani, és ezzel az élménnyel lehessenek az ünneplők között június elsején a pápai szentmisén.

Forrás és fotó: Bodó Márta/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria