Erdő Péter bíborost 70. születésnapja alkalmából köszöntötte Orbán Viktor

Hazai – 2022. június 28., kedd | 15:40

Ünnepi fogadást tartottak Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek 70. születésnapja alkalmából június 27-én a budavári Karmelita kolostorban.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Magyarország prímása, Széchenyi-díjas katolikus teológus, akadémikus, a Magyar Szent István Rend kitüntetettje június 25-én lett 70 éves.

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőbeszédében méltatta az egyházi vezető szolgálatát, és arra kérte Erdő Pétert, továbbra is szeresse és támogassa Magyarországot, tüntesse ki figyelmével a világi vezetőket. „Tudjuk, hogy a járványok, a háborúk, a békétlenség korszakába léptünk, és nyilvánvaló, hogy ha nem lesz egység a béke és a keresztény örökség megvédése kérdésében, akkor el fogunk veszni.

A magyar nemzet csak békében tud megmaradni, ehhez kérjük a bíboros úr, valamint katolikus, ortodox és protestáns testvéreink segítségét is”

– hangoztatta a miniszterelnök.

Erdő Péter bíboros az ünnepségen szintén a béke fontosságáról beszélt; mint mondta, most mindannyian a békéért imádkozunk, mert „minden ezen alapul”.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria