Értelmi fogyatékos személyeket segítő intézményt vett át a Győri Egyházmegye

Hazai – 2021. október 25., hétfő | 20:15

A „Híd a jövőbe” Értelmi Sérülteket Segítő Alapítvány az általa fenntartott nyúli Márton Lakóotthon működtetését a Győri Egyházmegyére bízta. A hivatalos dokumentumok aláírására és az átadásra október 25-én került sor.

A „Híd a jövőbe” Alapítványt egy szülői kezdeményezés hívta életre 2002 szeptemberében azzal a nemes szándékkal, hogy hozzájáruljon a fogyatékosságal élő emberek által is megélhető teljesebb és boldogabb élet feltételeinek előteremtéséhez. Az alapítvány segíteni kívánja az értelmi fogyatékossággal élők társadalmi integrációját, körülményeik javítását, valamint a többségi társadalom általi elfogadottságukat. Támogatásának fő irányában a tanköteles kort már betöltött, az oktatási rendszerből kikerülő értelmileg sérültek állnak.

A lakóotthon a Győrtől 12 kilométerre fekvő Nyúl községben található. A Táncsics Mihály utca 174. alatti otthonban jelenleg tizenhárom autizmus spektrumzavarral élő és értelmileg sérült felnőtt él.

Az intézményben emelt szintű ellátást biztosítanak, amelynek jegyeit nemcsak az épület, annak téri tagoltsága, a nívós berendezési és felszerelési tárgyak, hanem az intézményben folyó szakmai munka is tükrözi.

Az otthon lakói családi háttérrel rendelkeznek, azonban a szülők korának előrehaladtával sajnos sok felnőtt marad magára, ezért az alapító házaspár (akik már szintén nem fiatalok) személyes felelősségüknek érzik a lakók jövőbeni sorsának biztosítását.

A lakóotthon működtetésének átadásával a Győri Egyházmegye személyében olyan fenntartót remélnek, amely a Márton Lakóotthon jövőbeli működésének záloga lesz.

Forrás: Márton Lakóotthon/Győri Egyházmegye Sajtóiroda (km)

Fotó: Győri Egyházmegye

Videó (2014-es archív): Audiopra

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria