Félezer fogyatékkal élő ember versenyzett a Máltai Sportnapon

Hazai – 2014. május 28., szerda | 15:46

Egymás szívében van az igazi otthonunk – jelentette ki Kozma Imre atya Győrben, a 17. Máltai Sportnap megnyitóján mondott beszédében – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tájékoztat az eseményről.


A Szeretetszolgálat 25 éves fennállásának tiszteletére szervezett országos sportnapon csaknem félezer fogyatékkal élő ember állt rajthoz valamilyen versenyszámban az ETO Park területén.

Az ország egyik legnagyobb fogyatékos sportversenyének számító Máltai Sportnapot immár 17. alkalommal rendezték meg Győrben. A versenynek külön hangsúlyt adott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fennállásának 25. évfordulója, erre az alkalomra az ország egész területéről eljöttek a fogyatékkal élő embereket gondozó intézmények és az őket segítő civil szervezetek. Összesen huszonhét csapat nevezett a nyolc versenyszám valamelyikébe. A legtávolabbról Tokajból és Fehérgyarmatról érkeztek, de még az ausztriai Burgenlandból is eljöttek. A versenyzők nagyobb része értelmi fogyatékkal élő volt, de sok kerekesszékes embert is látni lehetett. A legfiatalabb versenyző tízéves volt, a legidősebb pedig már hetven is elmúlt.


A fogyatékkal élő emberek Isten ajándékai, akik megjelenítik az élet értelmét – hangzott el a május 22-én Győrben rendezett országos Máltai Sportnap köszöntőjében. A rendezvényre számos vendég ellátogatott, köztük Tarsoly Csaba, a Questor csoport elnök-vezérigazgatója. Az eseményt és résztvevőit megáldotta Pápai Lajos, a Győri Egyházmegye püspöke. Napközben megérkeztek az Győri ETO labdarúgócsapatának játékosai is, részt vettek néhány játékban és közös fotót készítettek az esemény résztvevőivel.


A sportversenyek kezdete előtt rövid beszédet mondott Kozma Imre atya. „Egymás szívében van az igazi otthonunk. Ma van az akadálymentesített emberi kapcsolatok napja. Az ember élete egymással való kapcsolatainkban mélyül el. A mozgáskorlátozott, fogyatékkal élők emberi kapcsolataiban le kell győzni az akadályokat, hogy összekapcsolódhassunk.”

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria