Ferenc pápa a latin-amerikai püspököknek: Válaszoljatok a kontinens előtt álló kihívásokra!

2019. május 16., csütörtök | 11:58

Május 13-án Honduras fővárosában, Tegucigalpában megkezdődött a Latin-amerikai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CELAM) közgyűlése, amelyre Ferenc pápa üzenetet küldött.

A Szentatya üzenetében köszönti a Hondurasban összegyűlt főpásztorokat, és arra hívja őket, vessék tekintetüket Istenre és Latin-Amerika népeire. A CELAM-ot az egyházi szeretetközösség szervezetének nevezi, amely arra kapott meghívást, hogy együttműködjön a pásztorokkal. Megújult lelkületben segítsék küldetésüket, és adjanak választ a kontinens előtt álló kihívásokra. A pápa imáiról biztosítja a plenáris ülés tagjait, és Szűz Mária anyai oltalmába ajánlja őket.

A közgyűlést a kolumbiai Rubén Salazar Gómez bíboros, a CELAM elnöke vezeti. Novatus Rugambwa érsek, Honduras apostoli nunciusa köszöntőbeszédében arra emlékeztetett, hogy a kihívások közepette az Egyház tevékenysége legyen látható, megfogható és hatékony a közéletben. Arra hívta a közgyűlés résztvevőit, hogy adjanak értelmezési kulcsot a latin-amerikai valósághoz.

A tanácskozás első napján a hondurasi egyház nevében a püspöki konferencia elnöke, Ángel Garachana Pérez, a San Pedro Sula-i Egyházmegye főpásztora és Oscar Maradiaga bíboros, Tegucigalpa érseke is köszöntötte a résztvevőket. Maradiaga bíboros hangsúlyozta, hogy a pápát érő konkrét támadásokra a CELAM szeretettel válaszoljon, és forduljon azok felé, akikben nincs szeretet, mert nincs bennük hit és remény.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
csiksomlyoi-papalatogatas-elkeszultek-szektorbeosztasok-kiosztottak-belepoket
Csíksomlyói pápalátogatás – Elkészültek a szektorbeosztások, kiosztották a belépőket

A jegyek kézbesítésével a csíksomlyói pápalátogatásra regisztráltak számára immár az is egyértelművé vált, hogy ki honnan követheti a csíksomlyói nyeregben a Ferenc pápa által június elsején celebrált szentmisét. A Gyulafehérvári Főegyházmegye rövid összefoglalóját adjuk közre.

2019. május 23., csütörtök
-ne-borongjunk-regi-dicsosegunkon-hanem-most-akarjunk-megterni-papi-zarandoklat-mariagyudon
„Ne borongjunk a »régi dicsőségünkön«, hanem most akarjunk megtérni” – Papi zarándoklat Máriagyűdön

Május 21-én búcsún vett részt a Pécsi Egyházmegye papsága Máriagyűdön. Udvardy György megyéspüspök meghívására Varga László kaposvári főpásztor tartott előadást.

2019. május 23., csütörtök