Ferenc pápa: Elég volt! Háborúval nem lehet megvalósítani a békét

Ferenc pápa – 2024. március 3., vasárnap | 20:24

Március 3-án, vasárnap az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa kifejezte: fájdalommal viseli a szívén a palesztin és az izraeli lakosság szenvedését. A Szentatya szót emelt a túszok szabadon bocsátásáért, a tárgyalások folytatásáért az azonnali tűzszünetről Gázában és az egész térségben; továbbá arra szólított, hogy a sokat szenvedett Ukrajnáról se feledkezzünk meg.

A Szentatya szavai az Úrangyala elimádkozása után:

Kedves testvéreim!

Nap mint nap fájdalommal viselem szívemen a palesztinai és izraeli lakosság folyamatos ellenségeskedések miatti szenvedéseit. A sok ezer halott, sebesült, kitelepített ember, a mérhetetlen pusztítás fájdalmat okoz, mindez szörnyű következményekkel jár az egyszerű és védtelen emberekre, akik veszélyeztetve látják jövőjüket. Hadd tegyem fel a kérdést: tényleg azt hiszik, hogy így építenek jobb világot, tényleg azt hiszik, hogy ezzel békét teremtenek? Elég legyen, kérem! Mondjuk mindannyian: hagyják abba, kérem! Álljanak le!

Szorgalmazom a tárgyalások folytatását az azonnali tűzszünetről Gázában és az egész térségben, hogy a túszok azonnal kiszabadulhassanak és visszatérhessenek aggódó szeretteikhez, a polgári lakosság pedig biztonságosan és sürgősen hozzájuthasson a szükséges humanitárius segélyekhez.

Kérem, ne feledkezzünk meg a sokat szenvedett Ukrajnáról sem, ahol nap mint nap sokan halnak meg! Sok ott a szenvedés!

Fordította: Tőzsér Endre SP

Forrás: Vatikáni Rádió Facebbok-oldala

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

 

Kapcsolódó fotógaléria